fysiologisk effekt av socker på typ 2-diabetes

När den inte behandlas korrekt, kan socker har en förödande effekt på personer med typ 2-diabetes, men alternativt kan en brist på socker vara lika skadligt

Identification

Den viktigaste frågan med socker och typ 2-diabetes är att identifiera problemet. Diabetiker bör veta dimsyn, trötthet, yrsel, törst och urinering är alla associerade symtom på högt blodsocker (hyperglykemi) och illamående, hunger, irritabilitet, irrationella ilska och skaka eller svaghet finns tecken på lågt blodsocker (hypoglykemi). Även läkare bör ställa enskilda värden, är ett bra mål blodsocker för en diabetiker mellan 80 och 120.

Effekter

När socker träffar i blodet av en typ 2-diabetes, för att kroppen stammar producerar tillräckligt med insulin, men kan inte komma med tillräckligt för att bearbeta glukos (socker i blodet). Högt blodsocker kan vara fysiskt obehagligt (med yrsel, trötthet och dimsyn), men framför allt upprör balansen i kroppen, när blodsockernivån är hög, det är mycket svårt för kroppen att bekämpa en infektion eller cirkulera blodet ordentligt.

Förebyggande /Lösning

Som en typ 2-diabetes, måste du förbereda din kropp för socker. Detta kan göras på flera sätt, motion kan öka din insulinkänslighet (effektiviteten i liten mängd insulin i blodet), kan mediciner både stimulera insulin produktionen och öka insulinkänsligheten och insulin medicin kan ersätta den otillräckliga insulin i blodet .

Missuppfattningar

Många tror att övervikt är den främsta orsaken till typ 2-diabetes, och medan vikt kan utlösa insulin vara mindre effektiv i blodet, är typ 2-diabetes i första hand orsakas av genetiska arv.

Fun Fakta

Lite om diabetes kan verka kul, diabetes faktiskt latin för "söt urin," ett namn härstammar från det ursprungliga metoden för diagnos: läkare skulle dricka urin från patienter (där överskott av socker är dumpad från kroppen) och om det var söt, skulle de veta orsaken var diabetes.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.