hur man använder ett bråck truss

Ett bråck uppstår när en svag muskel inte stödja orgeln det vanligtvis skyddar och gör det möjligt att sticka ut. Orgeln utbuktningar, som orsakar märkbar bula under huden. Den vanligaste typen av bråck är diafragmabråck, vilket uppskattningsvis 15 procent av amerikanerna har, enligt American College of Gastroenterology. Detta inträffar när en del av magen buktar genom membranet. Läkare använder både laproscopic och öppen kirurgi för att reparera bråck. Men de också förskriva ett fackverk, eller snäv stretchigt plagg, för att stödja det drabbade området före operation eller under tillfrisknande.
1.
Diskutera med din läkare de olika typerna av fackverk, som kommer i olika former och storlekar. Vissa ser ut som underbyxor eller shorts, medan andra liknar bälten eller gördlar. Fråga din läkare som en som fungerar bäst i just din typ av bråck. Elastiska bindemedel, som påminner om en kvinnlig midja-cincher korsett erbjuda magstödet utan remmar eller metall fjädrar. Lätt stödja plagg med loop-och-hook nedläggningar och justerbara band förbli osynlig under kläder.
2.
ha en läkare eller apotek assistent mäter man för en fackverket. Även om du kan köpa en takstol från stora drugstore-butiker och på nätet, få mätt garanterar säkerhet och bekväm passform. En illasittande fackverket kan klippa av blodtillförseln eller göra bråck större.
3.
När du har fått din fackverket, satte den på och bär den för att se hur den passar. En alltför åtsittande plagg eller en som klämmer kan förvärra felet eller förstora den. Några takstolar innehålla metall, fjädrar att kan irritera eller skära in i huden. Hjälp av ett justerbart bälte över plagget ökar passform och håller den på plats. Återgå till din läkare eller apotek som ska mätas igen om du upplever smärta eller om plagget är för hårt eller för löst.
4.
Bär fackverket enligt din läkares rekommendationer. Innan operation bråck patienter behöver stöd när man spelar sport eller delta i dagliga aktiviteter. Under sömnen gör dock kroppens ryggläge ett fackverk överflödig. Om du har en dålig hosta som orsakar smärta i eller nära bråck under natten kommer ett stöd plagg kontrollera värken. Annars använder ett fackverk endast om de bedriver fysisk aktivitet såvida inte en läkare säger något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.