hur man gör en grötomslag

Kataplasmer gjordes ursprungligen av bröd och användes för att behandla någon del av kroppen som föreföll inflammerad eller var ömmande. De kan också användas för att påskynda läkning i ett stukat eller blåmärken gemensamt.

Några av de ursprungliga kataplasmer innehöll bly och bidragit till blyförgiftning. Jag har tagit flera kataplasmer recept (och ingen av dem innehåller några bly). De flesta av grötomslag recepten är mycket gamla. Jag har uppdaterat dem för er. (Trots allt, hur många av er vet faktiskt hur många ounces i ett nät?).

De första stegen är gemensamma för alla kosmetiska ändamål och sedan flera variationer ingår
1.
Riv ett gammalt lakan eller något annat mjukt tyg i 2-3 cm breda remsor. Göra dessa band så länge du kan.
2.
Kombinera alla ingredienser och gäller för problemfyllt område. Slå in området i tyget och nåla fast den för att hålla den där den behöver vara.
3.
Placera försiktigt värmedyna över området (och sätta den till låg). Höj problemfyllt område och låt grötomslag att sitta i ungefär en timme. Kan upprepa en gång dagligen vid behov
4
Variation ett -. . Kombinera 1 matsked gammalt bröd smulor med 4 dl hett vatten. Rör om och tillsätt några droppar eterisk olja. Ansök till drabbade området och täck med tyg

Variation två -. Kombinera en u00BD dl linfrön marken med en kopp hett vatten. Rör om och tillsätt några droppar eterisk olja. Ansök till berörda området och täck med tyg

Variation tre -. Kombinera 4 uns väldigt hett vatten med en matsked majsmjöl och 1 msk torkad ingefära. Ansök till drabbade området och täcka med tyg.

Tips och varningar


 • Alla tre av ovanstående variationer kan användas för alla inflammerad eller ömmande leden. De kan också vara bra att söka till en solbränna (utan värmedynan förstås). Du kan använda ett ess bandage över grötomslag för att hålla värmen i.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.