hur man kan förebygga torr sprucken hud

Torr sprucken hud är ett alltför vanligt problem bland kvinnor. Naturligtvis män har torr hud också, men de tenderar att inte bry sig om det lika mycket som kvinnor gör. Men när de bryr De låter inte på om det som kvinnor gör. Den goda nyheten är att torr hud kan undvikas och du kan börja direkt. Inte lida en gång till med smärtsamma sprucken hud som verkar ta en evighet att läka
1.
Ta dig tid att analysera varför du kan få torr sprucken hud. Många gånger kan undvikas bara genom att stoppa något man gör på en daglig basis. Till exempel tvätta händerna i varmt vatten är ett nej nej om du inte vill torr flagnande hud. Ljummet eller ljummet vatten är ett bättre val.

Varmvatten mycket torkar på huden, speciellt känslig eller tunn hud. Ja, det känns bra att ta en varm dusch eller bad, men du kommer betala för det senare med torr kliande hud. Om du inte kan ge varmvatten upp sedan använda fuktighetskräm på huden på mindre än fyra minuter efteråt för att låsa in fukt.
2.
Pat huden torr istället för att gnugga och torka fötterna noga mellan tårna. I hälarna på fötter brukar vara ett populärt ställe för torr fjällande hud ska visas. Använd kvalitet skor och strumpor och inte går barfota under långa perioder. Dessutom skära ner på tiden att du bär öppen rygg skor.

Trapped fukt som svettiga fötter kan orsaka torr sprucken hud. När du vet fötter kommer bli svettig såsom på arbetet eller under ett träningspass ta med en extra par strumpor och förändring. Låt inte svetten torka på fötterna, istället skölja fötter, torka väl och ta på rena strumpor.
3.
Inspektera huden noga för att få hoppa på torr flagnande hud. Ibland är det vårt eget fel för att inte svara tillräckligt snabbt och nästa sak du vet huden är sprucken och smärtsamt. Sakta ner och verkligen leta efter nariga eller röda fläckiga huden som du känner behöver fuktighetskräm just nu!

Att hålla händer och fingrar fri från torr sprucken hud gummihandskar när diska eller när händerna är i vatten för långa perioder. Använd mild tvål på alla hud och alltid tillämpa fuktighetskräm snabbt efteråt. Skydda händerna i hårt väder med vinter vatten handskar för att undvika exponering.
4.
Torr flagnande hud på läpparna kan vara mycket smärtsamt. Ansök läppbalsam regelbundet för att hålla dem från att bli torr och knaprig. Använd solskyddskräm när det behövs och hålla huden hydrerad genom att dricka mycket vatten. Detta är naturligtvis goda råd för hela kroppen när den utsätts för sol vind och hårt väder. Också överväga att använda en luftfuktare när vädret är torrt för att ersätta förlorad fukt.

Slutligen, om du har gjort allt förebyggande vård du kan och fortfarande ha mycket torr hud kontrollera med en hudläkare för en underliggande medicinsk fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.