Hur vet man att få ett andra utlåtande

Behandlas av en läkare är jobbig. Å ena sidan är vi lärda att lita på expertisen hos läkare, men å andra sidan, läkare är inte perfekta. Följ dessa tips för att veta när du ska få ett andra utlåtande
1.
Närhelst du är diagnostiserad med en allvarlig sjukdom eller kronisk sjukdom, är det en mycket bra idé att få ett andra utlåtande. Så mycket som vi inte tycker om att tänka på det, gör fel diagnos förekommer och laboratorievärden kan blandas upp eller visa falska positiva så det är alltid klokt att få ett andra utlåtande från en oberoende och objektiv läkare innan behandling för någon allvarlig eller kroniska tillstånd.
2.
När du behandlas av en läkare för alla typer av tillstånd och du inte ser resultat, kan det vara lämpligt att se en annan läkare för ett andra utlåtande. Kom ihåg att inte alla läkare är den bästa i sitt område och en ny titt på din situation med en annan läkare kan ge bättre resultat eller en mer effektiv behandling. Var inte rädd för felande läkare genom att få ett andra utlåtande. I slutändan är din hälsa en mycket viktig fråga.
3.
Om något om din nuvarande behandling för en medicinsk åkomma bara verkar inte rätt för dig, bli inte rädd för att lita på din instinkt. Även om läkaren är utbildad professionell, du vet din egen kropp och om du inte känner dig bekväm med din nuvarande läkare eller din nuvarande behandling, följa din intuition och begära ett andra utlåtande från en annan läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.