är fibromyalgi orsakas av sköldkörtelsjukdom?

Fibromyalgi är ett kroniskt smärttillstånd som kännetecknas av utbredd muskel-och ledvärk. Även om orsakerna till fibromyalgi är inte kända, sköldkörtelsjukdom --- hypotyreos i synnerhet --- ofta samarbete förekommer med fibromyalgi och delar många liknande symptom, vilket innebär en möjlig gemensamt ursprung

Betydelse

Enligt National Association Fibromyalgi, nästan 10 miljoner amerikaner lider av fibromyalgi, vilket gör den till en av de vanligaste smärtan sjukdomar.

Symtom

sköldkörtelsjukdom och fibromyalgi har många symptom. Enligt Mayo Clinic, symptom på sköldkörtelsjukdom är trötthet, ledvärk och muskel ömhet och stelhet, som alla är chef symtom på fibromyalgi.

Komorbiditet

Enligt FIBROMYALGISYMPTOM hemsida, upp till 15 procent av personer med nedsatt sköldkörtelfunktion också lider av fibromyalgi. Oavsett om sköldkörtelsjukdom är en orsakande faktor i fibromyalgi eller bara resultat från samma bakomliggande orsaken är inte känd.

Komplikationer

obehandlad hypotyreos kan leda till psykisk sjukdom, struma och hjärtproblem som högt kolesterol och ett förstorat hjärta, enligt Mayo Clinic. Komplikationer av fibromyalgi brukar resultera från smärta och inkluderar minskad produktivitet och livskvalitet.

Överväganden

Mediciner finns för behandling av både hypotyreoidism och fibromyalgi. Om du upplever kronisk, utbredd smärta, oförklarad viktökning eller andra symtom typiska för dessa villkor, tala med din läkare om din behandling alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.