hur man mäter linser för kataraktoperation

Människor som lider av en katarakt har oftast ogenomskinliga linser, vilket ger en grumlig vision. En person lins är den tätaste vävnad i kroppen och mycket viktig i fokus och forma saker ögat ser. En katarakt är en långsam progressiv sjukdom med grumling av ögats linser. Om den lämnas obehandlad kan detta hälsotillstånd leda till blindhet. Kataraktbildning kan orsakas av flera faktorer såsom konstant exponering för ultraviolett ljus, exponering för strålning, ålder progression, trauma, komplikation av en sjukdom som diabetes och hypertoni. Det kan också bero på en genetisk faktor. Katarakt kan förekomma på ett öga eller båda ögonen. Den bästa lösningen är att genomgå kataraktoperation, som ersätter den grumlade linsen med en klar plast okularlinsen. Kataraktkirurgi är oftast ett öppenvården förfarandet och oftast tar bara några minuter. Under operation, tar bort din ögonläkare den naturliga linsen och ersätter den med en ny
1.
Mät hornhinnan krökning. Hornhinnan bidrar till möjligheten för ögat att fokusera på ett objekt. Hornhinnan, tillsammans med objektivet, står för två tredjedelar av ögats totala optiska kraft. Om hornhinnan upprätthåller en stark eldfast makt, skulle hornhinnan behöva en mindre kraftfull lins. Mät krökning av den främre ytan av hornhinnan med hjälp av en keratometer, IOL Master eller en hornhinnans topografi enhet. Dessa instrument mäter storleken av en bild som reflekteras från två punkter på hornhinnan mäta hornhinnan krökning.
2.
Bedöma för brännvidd av ögat. Brännvidden i ögat är förmågan i ögat för att fokusera och Defocus ljus. Ögat med kortare brännvidd har större kapacitet att böja strålar starkare, vilket kommer att ge ett objekt till en fokusering på kortare avstånd. För att kunna mäta brännvidden, använd en axiell biometri öga längden ("A-Scan" eller "Biometri") som använder ljudvågor för att mäta längden på ögat och tjocklek strukturer inne i ögat.

3.
Undersök dilaterade fundus. Administrera mydriatiska ögondroppar i ögat. Vanliga mydriatiska läkemedel är fenylefrin (en speciell typ är Neo-Synefrin), cyclopentolate (särskilda typer är Cyclogyl och Pentolair), tropikamid (en speciell typ som kallas Mydriacyl) och atropinsulfat. Mydriatiska ögondroppar vidga eleverna att få en bättre bild av ögats ögonbotten. Undersök insidan av ögat med ett oftalmoskop för ytterligare avvikelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.