regler för särläkemedel forskning

Medicinsk forskning är en multibillion dollar verksamhet i USA och nya läkemedel för att behandla vissa sjukdomar testas ofta. För dem som lider av sällsynta sjukdomar, nya läkemedel är få och långt mellan. Följaktligen var särläkemedel skapades

Identification

Enligt wisegeek. com, är ett särläkemedel ett läkemedel som skapats för att behandla en sällsynt sjukdom eller sjukdom.

Orphan Drug Act

Orphan Drug Act från 1983 ger incitament till läkemedelsföretag för att skapa läkemedel som inte har potential att vara lika lukrativ som de som skapas för vanligare sjukdomar såsom cancer.

Incitament

Enligt pubmed. gov, incitament för särläkemedel omfatta bidrag, "forskning design stöd, FDA avgiftsfrihet, skattelättnader och särläkemedel ensamrätt på marknaden. "

Sällsynta sjukdomar Klassificering

Innan incitament och finansiering kan tilldelas, under de förhållanden som läkemedlet ska skapas måste identifieras av FDA som en som är sällsynt och som berättigar till särläkemedel incitament läkemedelsforskning.

Bidrag

I december 202C FDA meddelade annat bidrag programmet, Pediatric Device konsortier (PDC) Grant Program. Bidrag erbjuds till institutioner som lovar att skapa läkemedel för sällsynta sjukdomar för barn.

Framgång

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA säger Orphan Drug Act från 1983 har blivit en succé och att "mer än 200 läkemedel och biologiska produkter för sällsynta sjukdomar har kommit ut på marknaden sedan 1983. Däremot decenniet före 1983 såg färre än tio sådana produkter kommer in på marknaden. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.