vad är en specifik heparin antagonist?

Ett särskilt heparin antagonist är en molekyl som som kombinerar med heparin och bildar ett stabilt komplex som inte har någon antikoagulant (förhindra koagulation av blod) aktivitet. Från och med januari 2010 finns det bara en specifik heparin antagonist tillgängliga:. Protaminsulfat

protaminsulfat Källor

protaminsulfat är en blandning av lågmolekylära proteiner. Ursprungligen isolerade från fisk spermier eller testiklar, är det nu produceras huvudsakligen med hjälp av rekombinant bioteknik.

protaminsulfat Använd

protaminsulfat är för behandling av heparin överdosering. Heparin är rutinmässigt används vid operationer för att förhindra att det bildas blodproppar under förfarandet.

protaminsulfat Administration protaminsulfat skall endast ges av mycket långsam intravenös injektion och enbart av en kvalificerad läkare.

Protaminsulfat Problem

Vissa patienter (särskilt de med fisk allergier, tar insulin eller män som har haft vasectomies) kan ha en allergisk reaktion mot protaminsulfat. Det har några blodförtunnande egenskaper av sina egna, och en dos som är för hög kan göra blödning värre.

Alternativ till protaminsulfat

I september 2008 lade PolyMedix den lilla molekylen PMX-60. 056 (för att efterlikna verksamhet protaminsulfat och ännu färre biverkningar) i fas Ia kliniska prövningar för att testa det av säkerhetsskäl. Under årtionden, till försök från andra företag som BioMarin skapa ett alternativ till protaminsulfat har inte varit framgångsrika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.