knäproblem med Turbo Jam

Överdriven vridning, rigorösa sparkar och hoppar kan leda till knäproblem. De är de vanligaste klagomålen kommer du att höra från folk som gör intensiv övningar som Turbo Jam. Turbo Jam är ingen tvekan en rolig motionsform som där du kan göra kickboxning, dans och organ skulptera. Det roliga slutar när du känner smärta och obehag runt knäna, begränsar din rörlighet. Knäproblem dyker upp när du har överdrivna dina rutiner eller övningarna är för mycket för dig

Knä stukningar

En vrickning på knä innebär att du måste sträckt eller trasiga en eller flera knä ligament. Dess orsaker är att vrida och hyperflexion av knäna. Om dina lårmuskler är svaga, kan detta leda till knä stukningar, också. Symtom på knä stukningar är svullnad, känsla lösa eller instabilt runt knäna, smärta med rörelse och ett knäppande ljud i knäet. Du kan också hitta uträtning benet svårt och du verkar inte kunna gå utan att halta.

Knä Stammar

Stammar är en annan vanlig form av knäskada orsakad av överanvändning. De kan få dig smärta, svullnad och blåmärken kring det skadade området. De är inte lika allvarlig som en stukning.

Tendinit

Tendinit är en inflammation där senan. Den plåt runt senan kan inflammerad och smärtsam. Den orsakas av överanvändning. Du vet om du har tendinit om du känner smärta eller ömhet när du går och förlänga eller lyfta benet.

Svullnad

Överdriven vätska kan samlas i membran som omger knäskålen. Detta tillstånd orsakas av överanvändning.

Luxation av knäskålen

torsion eller på knäet kan resultera i knäskålen glida ur spåret på lårbenet. De vanligaste tecknen för att titta på är ett knäppande och känslan av att knäskålen är på sin plats. Om knäskålen är ur led, uppsök läkare på en gång.

Brott

Jumping skador kan inkludera fraktur på ytan av tibia (ett ben ben). Personer med osteoporos eller svaga ben kan lätt ha frakturer där knäet benen under en övning. De som inte har svaga ben fortfarande har möjlighet att små frakturer i benet.

Varning

Knät kan bara ta en viss mängd stress. Om du har skjutit en hel del stress för det och driva det till sin gräns, är chansen att du kommer att få knäskador. Övningar kan hjälpa dig att tonen och bygga muskler. Men om du överdriver det du kan skada dina knän och drabbas av en olidlig smärta i flera dagar. Om du fortfarande har knäproblem kan du behöva rådgöra med din läkare eller sjukgymnast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.