Hur berätta om du kan använda kontaktlinser

Till skillnad från glas, vilket kan justeras för att passa ditt ansikte och komfort, kontaktlinser är inte för alla. Glasögon och kontaktlinser är tänkt att hjälpa folk med en vision problem se klart och många människor gillar kontaktlinser eftersom de känner sig sänkt självkänsla med glasögon uppflugen på sin näsa. Tyvärr kontaktlinser är inte för alla! Om du är osäker på om du kan använda kontaktlinser eller inte, finns det några enkla saker du kan göra för att ta reda
1. .
Få dina ögon kolla av en ögonläkare. Detta för att vara säker på att dina kontakter är den som passar bäst för dina ögon. Ögat läkare inte bara ser till att du har rätt recept, men också att ögats form och storlek tas i beaktande. Till skillnad från glas, som kan vara ganska mycket oavsett storlek och design som du vill, kontaktlinser måste passa dina ögon.
2.
Fråga din läkare om en rättegång par innan du köper linser . Kontaktlinser är dyra så en rättegång par ger dig chansen att prova linser och se om de är bra för dig. Om din läkare inte kommer att ge rättegång par av någon anledning, skriva en kupong på internet. På detta sätt kommer din läkarmottagning ge dig ett spår par. De flesta läkare kommer att ge dig dem utan en kupong speciellt om du aldrig tidigare slitna kontakter.
3.
Sätt kontakter i. Den typ du prova kommer att göra skillnad, men för mest kontakter, bör de känner sig bekväma i minst åtta timmar. Om de är obekväm när du först sätta dem i, ta ut dem och försöka sätta dem i den andra vägen. Du kanske har helt enkelt sätta dem i bakåt.
4.
Var uppmärksam på känslan i dina ögon. Om det känns obehagligt eller smärta i dina ögon, ta kontakter ut. I vissa fall kanske du har dem på fel sätt, då kan du helt enkelt rengöra den och testa det åt andra hållet. I andra fall är detta ett tecken på att antingen kontakterna inte passar ditt öga eller som dina ögon förkastar dem. Detta är viktigt eftersom om du känner smärta eller obehag, bör du använda inte kontakter (med undantag för att ha lagt dem på fel sätt).
5.
Glöm inte resten av ditt huvud! Om du får huvudvärk inom en timme eller två, kontakter är inte för dig. Du kanske vill prova ett par dagar för att vara säker kontakterna orsakar huvudvärk, men när du vet att det är kontakter, bör du bära dem inte.
6.
Om du inte inte ha någon smärta, obehag eller andra problem uppstår vid bärandet av kontaktlinser, gå vidare och få ett års förbrukning!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.