Hur man testar för adrenal noduli

Adrenal noduli, även kallad massorna, klumpar eller incidentalomas, är vanliga och oftast godartade. Noduli finns på binjurarna på toppen av njurarna, djupt inne i ryggen. Intern röntgenundersökningar kommer att avslöja binjurarna knutor, som inte palperas på grund av läge inuti kroppen
1
. . Skaffa en läkare. Upptäckt av de flesta adrenal noduler misstag sker när en datortomografi eller magnetkamera utförs av någon annan medicinsk fråga. En läkare måste referera en patient för dessa provningar.
2.
Rådgör med din läkare för regelbundna kontroller och när du har hälsofrågor. Du är mer benägna att ta reda på förekomsten av liten knöl, som ofta är asymtomatiskt, om du gör detta.
3.
Dokument några symtom. Medan de flesta knölar är asymtomatiska, kan du ta del symtom på adrenal problem med din läkare uppmärksamhet. Enligt American Cancer Society, symptomen varierar på grund av binjurarna "så många viktiga funktioner. Symtomen varierar från viktuppgång och högt blodtryck för överdriven hårväxt i ansiktet på kvinnor.
4.
vidare med datortomografi, MR eller ultraljud om din läkare begär ett av dessa förfaranden. Detta är det viktigaste sättet att identifiera knölar.
5.
Utbilda dig själv om knölar om du diagnostiseras med detta villkor. En knöl mindre än 3 centimeter sannolikt är godartad. En högre risk föreligger med knutor 3 till 6 centimeter och behöver följas upp. Kirurgi kan vara befogat att noduli större än 6 cm, som visar höga halter av hormoner eller växande.

Tips och varningar


 • Enligt DrRhoda Cobin på Power of förebyggande, 8 till 10 procent av oss har adrenal noduli utan att ens inse det. Kom ihåg att de flesta är godartade eller lätt att behandla. Utbilda dig att hantera din ångest kring denna diagnos.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.