sätt att identifiera och diagnostisera celiaki

Det är inte alltid så lätt att avgöra glutenallergi, vilket är vad Celiaki är. Vad gluten är, är en typ av protein i livsmedel som inte kan brytas ned av vissa människor. Människor som är mest mottagliga är de med autoimmuna sjukdomar som typ 1-diabetes, och Grave's sjukdom
1.
celiaki, (glutenallergi), kommer att visa sig genom att visa symtom hos en person som kräkningar, diarré, viktminskning, ben problem och muskelkramper. De muskelkramper är mestadels på grund av lågt kalium eftersom maten inte är smält ordentligt, och därmed, det upprör hela systemet.
2.
När en person har dessa symtom är det viktigt att göra ett besök till läkaren så fort som möjligt för diagnos. Det finns vissa speciella blodprover som kan avgöra specifika antikroppar som orsakar allergi.
3.
När en diagnos har ställts att personen faktiskt har glutenallergi, sedan alla livsmedel som innehåller gluten måste elimineras från kosten för att den personen att komma tillbaka till normal hälsa. En dietist är en person som bör eftersträvas i början, att rekommendera en viss typ av diet plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.