vad gör benmassa beräkningar betyda på bentätheten tester?

Bentäthet (BMD) tester-eller ben tester massa-är mätningar av relativ styrka och integritet av vissa ben i kroppen som är mottagliga för effekterna av ben-försvagning tillstånd som kallas osteoporos

Fakta

Enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar kan BMD test upptäcka fall av benskörhet, mäta en individs reaktion på osteoporosbehandling och beräkna sannolikheten av benfrakturer.

testprinciper

BMD tester mäter mineralinnehåll i ett ben inre. Som regel anger högt mineralinnehåll i ett ben högt ben styrka, medan låg mineralhalt indikerar låg benstyrka, enligt Mayo Clinic.

Mäta benmassa

Normalt BMD tester jämföra en individs benmassa till en hypotetisk, frisk 30-åring. Läkare mäta skillnaderna mellan dessa två behandlingar i enheter som kallas standardavvikelse (SDS), enligt National Osteoporosis Foundation.

resultat

individer inom en SD av normen har normal benmassa. De mellan en och 2,5 SDS har kliniska låg benmassa. De på drygt 2,5 SDS har osteoporos.

Ytterligare mätningar

Din läkare kan också mäta din benmassa mot andra i samma åldersgrupp för att upptäcka eventuella bakomliggande sjukdomar relaterade till din benförlust.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.