vad man gör när har öra tryck som känns som vatten i dem?

Om du har örat tryck eller en känsla av att det finns vätska i örat, är en av två saker troligen på gång: Du har en öroninfektion eller om du har vatten i örat. Båda dessa situationer kan vara skadligt, så bör du rådgöra med din läkare om problemet inte klara upp på egen hand i några dagar. Men det finns några saker du kan göra för att förhindra en försämring av tillståndet

miljöövervakning

Om en mitt-öroninfektion orsakar örat tryck, kan infektionen gå iväg på egen hand. Om det inte finns någon smärta eller oroande dränering, är det bäst att bara observera dina symptom för en dag eller två. Om det är smärta som blir värre och /eller fitta, blodiga eller illaluktande avlopp, kan infektionen bli mer allvarlig och förmodligen kräver läkarvård.
Om din igensatt öra orsakas av vatten som har misslyckats med att komma ut efter bad eller dusch, vänta några dagar och observera. Det kommer nog att klara upp på egen hand. Om det fortfarande stör dig efter ca fem dagar så kanske du vill ringa din läkare.

Heat

Om du har någon smärta eller obehag, kan du hetta upp örat med en varm tvättlapp eller en värmedyna på låg inställning. Den disktrasa borde urvriden och inte tillräckligt hett för att skålla. Placera disktrasa eller värmedyna på örat och tryck lätt. Fortsätt att återanvända som du behöver.

Örondroppar

Om du inte har en massa smärta eller märker dränering, kan du köpa några over-the-counter örondroppar på apoteket som kan lindra en del av det tilltäppta känsla. Fråga apotekspersonalen vad han rekommenderar och följ sedan anvisningarna på förpackningen. Om du har svår smärta och /eller blodig, fitta eller stinkande avlopp, är detta inte rekommenderas

När ska uppsöka läkare

Du bör se din läkare om:. Öron smärta eller klåda blir värre under tre dagarsperiod, hörselgången, ytterörat eller huden runt örat blir svullet eller rött eller mycket smärtsam, om oroande vätska rinner från örat, eller om feber eller yrsel utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.