amning säkerhet med Zyrtec

Zyrtec är ett varumärke för receptbelagda läkemedel cetirizin hydroklorid. Läkare ordinera vanliga Zyrtec om befrielse från allergiska symtom, men drogen är inte säker för alla

Clinical Evidence

FDA forskning publicerad av US National Library of Medicine visar att när det används av ammande modern hundar orsakar cetirizin valpar att växa långsammare. Doseringen användes i studien var 96 mg cetirizin per kg modern hunden vägas.

Funktioner

Hos ammande människor passerar Zyrtec i din mjölkproduktion, rapporterar US National Library of Medicine.

Expert Insight

på grund av effekterna av cetirizin på utveckling av valparna vars mödrar med tanke på medicinering, rekommenderar US National Library of Medicine att ammande kvinnor inte ta Zyrtec.

Överväganden

Det finns inga studier om säkerheten i Zyrtec användning hos ammande människor, rapporterar US National Library of Medicine, och dosering ges till hundar i FDA studien var mer än 40 gånger den rekommenderade dagliga dosen av cetirizin. På grund av detta, är säkerheten för Zyrtec under amning okänd, men ändå avskräckt min läkare.

Lösning

Tala med din läkare om en annan allergi medicin för användning under amning, exempelvis triprolidine, som anses säkrast bland antihistamin läkemedel, rapporter KellyMom. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.