hur ta hand om ditt eksem

Röda kliande hud, kroniskt torr hud, infekterade sår och gamla ärr . . . Dessa är alla bekanta symptom till eksem och atopisk dermatit drabbade. Medan det finns idag inget botemedel mot eksem, finns det några saker du kan göra för att hålla ditt tillstånd under kontroll, och göra livet lite mer bekväm
1.
återfukta huden
Eksem drabbade tenderar att ha onormalt torr hud som är benägen att skada och inflammation. Håll den återfuktad använda en bra fuktkräm som Cetaphil (upp till 3 tider per dag). Bäst inom 5 minuter av en dusch, för att behålla vatten.
2.
Undvika kända allergener
Om du har tur nog att veta vad som utlöser ditt eksem flare- upp, uppmärksamma vad du äter och vad du beröring kan minska chanserna för en dålig episod av hudinflammation.
3.
Bryt kliar scratch-kliar cykel
När huden kliar, är det svårt om inte omöjligt att motstå repor, men att bryta den onda cirkeln är avgörande för att kontrollera eksem och undvika infektion. Använd över disk eller receptbelagda steroider för att lindra klåda. Ta över disk antihistaminer om det behövs. Och ibland, placera en iskall burk läsk över kliande hud kan tillfälligt bedöva klådan.
4.
Minska stressen
Stress kan förvärra existerande eksem skick, eller ens utlösa en dålig flare-up. Vidta åtgärder för att slappna av när det är möjligt. Minska den totala mängden stress i ditt liv kan hjälpa också.
5.
Bibehålla optimal luftfuktighet och temperatur
Köp en luftfuktare för ditt rum, om du bor på en plats med torra vintrar. Se också till att temperaturen i ditt hem inte är för varmt eller kallt. Ytterligheter i luftfuktighet och temperatur är dåligt för känslig eksem.

Tips och varningar


 • Om din hud aldrig blir infekterad, du behöver träffa en läkare ASAP.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.