vad är orsakerna till ett hår läpp kluven gom?

Läpp, även känd som hår läpp och kluven gom är strukturella missbildningar som kännetecknas av ofullständig bildning av den vävnad som ligger till överläppen och gom (gommen). Varje tillstånd har både genetiska och miljömässiga potentiella faktorer

Fakta

Enligt MayoClinic. com, de strukturer som så småningom form gommen och överläppen brukar smälta ihop under de första tre månaderna av graviditeten. Klyftor uppstår när denna avbryts.

möjliga orsaker

March of Dimes och MayoClinic. com citera potentiella orsaker till läpp-och gomspalt klyftor som inkluderar genetiska mutationer, vissa virusinfektioner, modern använt anfallsskydd narkotika och andra mediciner, moderns rökning eller alkohol och folsyra.

kombinerade faktorer

Vissa barn har en genetisk känslighet att utveckla läpp-eller gomspalt skrevor, men den egentliga utlösande faktorn för tillståndet får en extra miljöfaktor.

Genetiska källor

Genetisk källor till läpp-och gomspalt skrevor kan komma från ett barns mamma eller pappa. I vissa fall är dessa defekter uppstå som en del en större genetisk syndrom.

Singel och kombinerade Mutationer

Beroende på det enskilda fallet kan genetiska mutationer utlösa clefting av läppen eller gommen för sig, eller i kombination läpp /gomspalt missbildning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.