Förhållandet mellan bipolär sjukdom och elektrolyter störningar

Elektrolytrubbningar är förknippade med några fall av bipolär sjukdom. Symtom på elektrolytrubbningar kan efterlikna dem i bipolär sjukdom, vilket leder till en risk för en falsk diagnos

Bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom är en psykisk sjukdom som innebär påtagliga förändringar i humör och beteende som kallas "episoder. "Maniska episoder är hyperaktiva eller upprörd perioder och depressiva episoder kan innebära sorg och socialt tillbakadragande.

Elektrolyter

Elektrolyter är elektriskt laddade molekyler i kroppen som underlättar osmos mellan celler och upprätthålla lämpliga kroppsfunktioner. Enligt Healthline. com, den viktigaste elektrolyter i kroppen är natrium, kalium, klorid, kalcium och fosfat.

Störningar

En elektrolytstörningar hänvisar till en obalans av elektrolyter molekyler. Enligt RecurrentDepression. com, elektrolytrubbningar är förknippade med några fall av bipolär sjukdom.

Överväganden

Enligt en oktober artikel i tidskriften Nursing2006, en elektrolyt obalans kan ge symptom som liknar bipolär sjukdom. Försök att behandla bipolär sjukdom än inte existerar är olämplig, enligt artikeln.

Symtom

Enligt 2008 Gale Encyclopedia of Medicine, kan elektrolytobalans orsaka förvirring, irritation, depression och humörsvängningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.