Vad gör en klämd nerv MRI ut?

En magnetisk resonanstomografi (MRT) är en non-invasiv test som används för att hjälpa läkare att diagnostisera problem i kroppen. Ett vanligt användningsområde för MR är att lokalisera och diagnostisera en klämmas nerv. MR ger en klar och detaljerad bild av den inre kroppsstrukturer

bildegenskaper

MRI-bild kommer att tryckas i nyanser av svart, vitt och grått. MRI av en klämd nerv kan visas på en datorskärm, kopieras till en disk eller skrivas ut på papperet.

Bild Detaljer

En MR använder ett starkt magnetfält och radiopulser frekvens för att få en detaljerad bild av anatomin av kroppen. MR-bild av en klämd nerv ofta sker i ryggraden. Det kommer att visa kotor, ryggkotor, ryggmärg och utrymmen mellan kotorna

ryggrad MRT

En klämmas nerv inträffar när ett överskjutande Trycket placeras på nerven av omgivande vävnader, såsom ben, brosk, muskler, senor eller vertebrala diskar. Med en MRT av ryggraden kan en diskbråck ses trycka in klämde spinal nerver.

andra MRT

En MR kan också användas för att diagnostisera en klämmas nerv i andra delar av kroppen, till exempel handleden. MR visar vanligtvis hur ett svullet senor eller ledband trycka på nerven.

Funktion

MRI visar den exakta orsaken till klämmas nerv. När orsaken har fastställts, kan rätt behandling bestämmas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.