ansikte bränna behandling

Brännskador på ansiktet liknar på många sätt brinner för att andra delar av kroppen. De innebär också vissa speciella situationer och har en ökad risk för komplikationer. Detta beror på det ökade flödet av blod i ansiktet och förekomsten av sensoriska organ såsom näsa, ögon och öron

allvar Burns

Facial brännskador anses i allmänhet allvarligare. Detta beror på möjligheten av respiratoriska komplikationer. Först svarade kontrollera näsborrarna för svedd hår. I svåra fall kan det finnas sot kring näsa och mun och hosta kan producera slem som innehåller aska.

Behandla Burns i ansiktet

Aktuell antibiotika fungerar bra i ansiktet. Vävnaden i ansiktet innehåller mer blod än andra delar av kroppen, enligt MedHelp. org. Antibiotika såsom bacitracin och andra salvor fungerar bra i dessa situationer och hjälper till att hålla vävnaden fuktig.

Burns i ögonen

huden på ögonlocket är den tunnaste huden på kroppen. Burns att detta område kan vara mycket smärtsamt och svårt att behandla. Behandlingen inkluderar att sätta ögondroppar med antibiotika i ögonen, som omfattar både ögon och hålla området rent, enligt AlphaRubicon. com.

Behandla Värme Burns

Burns i ansiktet på grund av exponering för värme snarare än en exponering för eld kan behandlas med kallt vatten. Vattnet kyler huden och lindrar smärta. Det kan också minska svullnad och blåsbildning.

Kirurgisk behandling av brännskador

tredje gradens brännskador, de som tränga igenom hela tjockleken på huden, kan kräva kirurgisk behandling. Det brinner läker sällan helt och kan resultera i ärrbildning. Kirurgi kan förbättra läkningen och minska risken för ärrbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.