hur man kan förbättra ditt minne kompetens

ÂÂThe mänskliga braiÂn är som ett bibliotek som stockÂs minnen i stället för böcker. På sätt och vis gör att hippocampus, den del av hjärnan som är mest inblandade i minnet, hjärnans bibliotekarie. Hippocampus har mest ansvar i detta kranial bibliotek, jonglering de nya utgåvorna av korttidsminnet medan katalogisera material för permanent samling av långtidsminnet. Det är inte den enda delen i arbetet, men att lagra dessa kapitel i våra liv. Olika typer av minne lagras i olika områden i hjärnan. Med ett så stort system Hjärnan behöver ett system för kodning och hämtning minnen, något lite mer komplicerat än det lokala bibliotekets Dewey System
1.
dricka måttligt
Innan du bosätta sig i att läsa denna artikel, kanske du vill skaffa dig ett glas vin. Förvånad över att sådana utsvävningar börjar vår lista minne jordförbättringsmedel? Jo, hör oss. Minne och alkohol har en intressant relation.Stockbyte /Getty Images
Skål för hälsan! Först och främst, kommer du att märka att vi inte förespråkar att föra hela flaskan tillbaka med dig. För mycket dricka nackdelar minnet, som alla som någonsin vaknat efter en binge med ruggad minne av kvällen innan kan intyga. Och en del av en DUI test visar hur överkonsumtion av alkohol omedelbart kan påverka hjärnan: Även en enkel mental uppgifter som att räkna bakåt och reciterade alfabetet kan bli knepigt under påverkan. Alkoholmissbruk kommer att ha en negativ effekt på hjärnans celler med anknytning till minne.

Men så länge du inte gravid och kunna behålla kontrollen över hur mycket du dricker, det finns bevis för att lätt till måttlig alkoholkonsumtion kan förbättra minne och kognition. Även mer forskning behöver göras, har vissa studier funnit att måttliga alkoholkonsumenter har bättre resultat på vissa tester av minne och kognition än nondrinkers och storkonsumenter. Det kan finnas vissa långsiktiga effekter. En fransk studie som följde nästan 4000 personer som fyllt fann 65 år som dricker ljus, som konsumeras upp till två glas vin om dagen, var 45 procent mindre risk att utveckla Alzheimers sjukdom än nondrinkers

Men som sade vi inte börjar tippa tillbaka drycker om du har vissa riskfaktorer, till exempel en familj historia av alkoholism. Ingen rekommenderar att teetotalers börjar dricka heller. Resveratrol, en av flavonoider i rödvin som är tros ha särskilda förmåner för blodkärl, är också i röd druvjuice.

Om du brukar dricka när du är ledsen, bege dig till nästa sida för lite information om hur din blues påverkar din hjärna.
2.
söker behandling för depression
Allt som orsakar stor stress i livet, inklusive ångest eller ilska, kommer så småningom äta bort på de delar av hjärnan som är ansvariga för minnet. Främsta bland dessa faktorer är egentlig depression. Depression är ofta feltolkas som ett minne problem eftersom en av de viktigaste symptomen på sjukdomen är en oförmåga att koncentrera sig. Om du inte kan koncentrera sig på skolarbetet eller den information som behövs för att slutföra en uppgift på jobbet, då kan du känna dig som om du hela tiden glömmer saker. Som det är, du är inte ens kunna koncentrera tillräckligt länge för att lära sig dem i första hand.

Kan inte koncentrera på jobbet? Det kan vara depression.
Depression orsakar en ökning av kortisolnivåer i blodet, som i sin tur höjer mängden kortisol i hjärnan. Med hjälp av anordningar hjärnavbildning har läkare kunnat se hur det ökade kortisol minskar vissa områden i hjärnan, till exempel att hippocampus [källa: Tan]. En studie visade att människor som hade varit deprimerad, även om det var år sedan, hade lidit en 12 till 15 procent förlust i hippocampus [källa: Victoroff]. Eftersom hippocampus är clearing centrum för korttidsminne, river långvarig depression hjärnans förmåga att minnas något nytt.


Dessutom påverkar depression typer av saker en person kan minnas . Medan allas hjärna är selektiv om vilka minnen och gör det till långtidslagring, personer med depression verkar endast kunna behålla negativa minnen [Källa: Crook]. Det innebär att det är en neurologisk anledning till varför en person med depression är fortfarande besatt av den en gång en älskad glömde en födelsedag eller årsdag, även om det var mindes vartannat år.Men glada minnen behöver inte vara förlorad för alltid till någon slåss depression. Läkemedel mot depression, inklusive selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), har visat att få fart på processen med cellförnyelsen i hippocampus [Källa: Tan].


Nästa punkt på vår lista kan hjälpa till att bekämpa depression medan det förbättrar minne också.
3.
Få Flytta

En rask promenad kan vara den bästa övning för brain. If du tagit en paus från arbetet eller studierna för att ta en snabb promenad runt kvarteret, kan du förstå den logiska grunden för detta nästa tips. Motion inte bara övningar i kroppen, gör den hjärnan också.


Fetma är en riskfaktor för många sjukdomar och tillstånd som så småningom utlösa förödelse på hjärnan, inklusive stroke och Alzheimers sjukdom. Utan regelbunden motion, bygger plack i artärerna och blodkärl förlorar förmåga att pumpa blod effektivt. Även om du kanske vet hur plack byggs upp leder till hjärtattacker, kan du inte tänka på hur din hjärna är kippar efter andan också.


Hjärnan är beroende av energi som tas emot via ett konstant intag av syre och näringsämnen från blodet, och när dessa näringsämnen inte kommer fram, är hjärnans förmåga att arbeta äventyras. Så för att hålla blodet flyttar till hjärnan, du kommer att behöva resa dig från din stol (efter att du slutar läsa denna artikel, förstås) och få blodet att pumpa. Det spelar ingen roll vad du gör-en rask promenad, en simtur och även ett danssteg eller två kan alla ge en god mental träning. Studier visar att ju mer fysiskt aktiv en person är, desto större hans eller hennes kognitiva förmåga [källa: Victoroff].


Håll utkik på din rask promenad för intressanta bilder-du " ll behöver dem för minnet tips på nästa sida.
4.
En bild säger mer än tusen ord, som ordspråket säger, så vänder en lista med slumpmässiga ord till bilder kan hjälpa dig minns orden bättre. Förklara den här metoden fungerar bäst med gott exempel, så låt oss säga att du måste komma ihåg att ett föräldramöte Konferensen äger rum vid tre på eftermiddagen. Ta en stund och tänka på en visuell image för tre-låt oss säga att du och din son bara älskar att läsa historien om Visualisera dessa tre små grisarna "Three Little Pigs. ". Att komma ihåg exakt vad du måste göra vid tre, bild din sons lärare cavorting med svinen i en äng. Ibland mer unika bilden, desto lättare blir det att komma ihåg. Här är ytterligare ett exempel: Säg att du placera dina glasögon på köksbordet. När du gör detta, föreställ dig dina glasögon äta all mat på bordet. Senare, när du undrar var dina glasögon, har din hjärna denna bild på banken.

Försöka komma ihåg att plocka upp smör före mycket mer tid flyger förbi? Visualisera fjärilar!
Du kan använda visualisering för att komma ihåg en hel lista med saker om du koppla bilderna tillsammans. Säg att du behöver komma ihåg att vidta följande saker till din Lör examen: ett Nej. 2 penna, en miniräknare, ditt ID och ett mellanmål till pausen. Du kan skapa en visualisering att länkar alla bilder tillsammans i en löjlig historia. Bild din penna som en orm, slingrande sig in i nummer två. Att ormen bara älskar miniräknare, så den slingrar sig runt räknaren med sitt väsande tunga för att trycka på knapparna. När ormen skjuter en av räknaren knappar, sätts räknaren till en kamera och snaps ormens bilden för en ID-foto. Allt detta beräkna och fotografering har slitit ormen ut, så den vill ett mellanmål på kringlor.


Visst, det låter bisarrt, men du kan inte förneka att det också låter kul. Visualisering är roten till många av minnet tips vänster för att gå med på vår lista, så sätt igång och öva genom att visualisera dig själv på väg till nästa sida för ett annat minne tips.
5.
Pay Attention
Åtta sekunder är mer än bara en tid som tjur ryttare försöka hålla uppe en Bucking bronco, det är den tid du behöver för att helt inrikta er uppmärksamhet på något för att effektivt överföra den från korta till långa -term memory [källa: Crook] en. Oavsett hur underbart du kan trolla fram underhållande och användbara visualiseringar för inkommande information kommer skicklighet vara värdelös om du inte är uppmärksamma på vad du behöver komma ihåg i första hand.

Om du betalar uppmärksamhet när du träffar någon, du har en bättre chans att minnas ett nytt namn.
Ibland kan vi inte komma ihåg saker, eftersom vi aldrig fick in informationen i minnet att börja med. Precis som en tankspridd professor, vi har alla stunder då vi lägger ner tangenterna eller en viktig bok utan att märka. Eller vi klottra telefonnummer eller ett ord påminnelser på Post-it-lappar och tänkte det är all information vi behöver senare. Men utan att uppmärksamma varför du behöver informationen och dess värde för dig, att Post-Det är meningslöst.

Försök att hålla dig i nuet och verkligen vara uppmärksam på uppgiften, oavsett om det är lära sig nya uppgifter för ett jobb eller träffa nya människor. Minimera distraktioner som musik, TV eller mobiltelefoner för att fokusera fullt ut. Ett sätt att hålla sig medveten om även de minsta åtgärderna är att upprepa högt vad du gör, som du tar av dig glasögonen, säga högt "jag lägger mina glasögon på köksbänken. "Medan de talar för sig själv kan kännas konstigt, kommer du vara tacksam för att hitta dina glasögon enkelt senare.

När träffa nya människor, vi kan ofta vara mer besatt av hur vi ser och det intryck vi re att göra än man uppmärksamma den andra personen. Helt enkelt stanna fokuserad kommer att öka din förmåga att komma ihåg namn på nya människor. Men vi är inte är klar med ansikten och namn ännu. Eftersom detta område är besvärande för så många människor, är nästa tips handlar om att använda några av dessa tekniker för att medverka vid fester med lätthet.
6.
Name Game
Detta minne tips bygger på många av de tips vi lärt oss hittills. När du träffar en ny person är det viktigt att uppmärksamma namnet och ansiktet. Så fort du lär dig namnet, upprepa det tillbaka till den person genom att säga, det är inte ett billigt trick "Trevligt att träffa dig, så och så. " Forskare har funnit att människor har en 30 procent större chans att komma ihåg ett namn när de upprepar det så fort de lär sig det.

Då är det dags att sätta dessa visualisering och föreningen färdigheter för att arbeta. Låt säga att du ska träffa en person vid namn Katie Lambert, som bara råkar vara denna ödmjuka författare redaktör. Först, du vill upprepa namnet, men du vill också börja leta efter att identifiera funktioner som hjälper dig med visualisering och föreningsfrihet. Kolla in personens hår, näsa, mun, kinder och ögon. Katie har chin-längd blont hår, så du kan ta den funktionen och kombinera det med sitt efternamn, Lambert. Plötsligt är du föreställande små lamm med blont hår plaskar omkring. Du namn


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.