hur man kan hjälpa åldersrelaterade hörselnedsättning

Åldersrelaterad hörselnedsättning är ett av de vanligaste typerna av hörselnedsättning, men är ofta obemärkt tills den är mycket avancerad. Ny utveckling i hörapparater kan göra stor skillnad för dem som upplever åldersrelaterad hörselnedsättning speciellt när förhandlingen problemet är inte bara en fråga om att öka volymen av ljud.

Det finns små hårstrån inne i örat . De upptäcker ljudvågor och ändra dem till signaler att hjärnan förvandlas till ljud vi förstå. Hörselnedsättning uppstår när de små hårstrån inne i örat är skadade. Hårcellerna inte återföds ständigt vilket är anledningen till många typer av hörselnedsättning är irreversibla.

Åldersrelaterad hörselnedsättning är den gradvisa förlusten av volym plus möjlighet att skilja mellan ljud och kan börja så tidigt som i mitten av trettiotalet , få gradvis sämre med tiden och miljön. Det är svårt att skilja ljud som är det svåraste symtomet för de drabbade att förklara och ta itu med på daglig basis.

Det finns ingen känd enskild orsak till åldersrelaterade hörselnedsättning. Vanligast är det orsakas av förändringar i innerörat som sker när vi blir äldre. Höga ljud såsom skrällande musik från rockkonserter eller hörlurar kan spela en stor roll och många soldater är kvar med permanent hörselnedsättning som ett resultat av explosiva anordningar och pistolskott ljud.

Det är också möjligt att uppleva Ingen av dessa händelser och ändå förlora hörseln, gradvis under många år utan att ens inse det.

Följande kan vara till hjälp när man försöker kommunicera med någon som har åldersrelaterad hörselnedsättning.
1.
Prata med den person ansikte mot ansikte. Dölj inte din mun, prata medan man äter, dricker eller tuggummi. Prata tydligt, lätt att betona varje ord så att de inte alla kör tillsammans. Apropå dina ord så tydligt som möjligt är viktigast.
2.
Om ombedd att upprepa något, prova att använda olika ord eller se till att du upprepa mycket, mycket tydligt.

3.
Försök inte att föra ett samtal med den hörselskadade från ett annat rum. Du kommer att hindra dig själv och dem.
4.
Tala långsamt och tydligt när i trånga, bullriga platser och kom ihåg att skrika inte hjälper. Det snedvrider bara dina ord ännu mer.
5.
Skyll inte på hörselskadade eftersom de inte kan höra dig. Det är inte deras val och så frustrerande för dem som det är till dig. Ha tålamod, fråga hur du kan hjälpa eller hur du kan prata mer effektivt

tips och varningar


 • Kontrollera alltid med din vårdgivare w. höna symtom på hörselnedsättning framstå som vissa förhållanden kan vara behandlingsbar

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.