hur man ska behandla bunions på fötter

Bunions på fötterna kan orsaka en hel del obehag. Bunions form på leden mellan tårna. De kan visas som gupp. Inflammation, rodnad och svullnad kan visas. Stortån tenderar att gäng tillsammans med de andra tårna. Liktorn orsaker kan obehag i sko slitage. Skor som sitter åt, tenderar att gäng stortån närmare tillsammans med de andra. Då kan det ge slitage på leden.

liktorn behandling, om den är allvarlig, kommer att kräva operation. Artrit eller en skada på foten kan vara former av bunions också. Kvinnor tenderar att få bunions mer än män. Kvinnor tenderar att ha mycket snävare skor och höga klackar som orsakar obehag. Kronisk smärta, svullnad och utvidgning av tån är liktorn symptom. Förebyggande av bunions behövs, tillsammans med medicinsk behandling om du lider svår kronisk smärta i stortån
1
. .
ha bekväma skor. Obehag i skor och trånga skor, kan orsaka bunions. Välj en sko som gör nog av en klyfta mellan tårna. Ett bra test är att kunna vicka på tårna, och flytta dem vertikalt och horisontellt med lätthet. Om du inte kan göra det utan större svårigheter, då skorna är för trånga. Jag förstår att du inte vill skor falla på foten, men ha skor som ger en god tårna. Dessutom, när du är runt huset, behöver du inte att bära skor. Strumpor och tofflor istället.
2.
Doppa din fot i en ishink. Inflammation i lederna är ganska smärtsamt. Ice är ett naturligt och effektivt sätt att hjälpa behandla bunions. Det kommer att bidra till att minska inflammation i stortån. Det kommer också att bidra till att minska svullnad också. Du kan också placera kylklampar på din tå, eller använd värmedynor efter att ge tröst. Värme kommer inte att behandla ledbesvär, men kan hjälpa slappna lederna.
3.
Ta gurkmeja för smärta. Gurkmeja reducerar inflammation och kan användas som en naturlig smärtstillande. Gurkmeja stöder också starkare fogar också. Gurkmeja har haft framgång med att minska artrit symptom och smärta. Så varför inte använda gurkmeja för bunions? Du kan gnida gurkmeja på leden mellan tå. Du vill täcka med en kompress, om du inte bryr dig om färgade lager. Ta gurkmeja kapslar också. Du hittar dem på lokal hälso-butik.
4.
Se din fotvårdsspecialist. Huskurer kan hjälpa till att lindra smärtan, men du behöver en läkare. De kommer att behöva bestämma hur dåligt du har skadat leden i tån. Kirurgi kan behövas, så följande steg följas innan en fotvårdsspecialist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.