kan Glucophage användas för viktminskning?

Glucophage, ett varumärke av drogen metformin är en medicin som ordineras av en läkare för att minska i vikt på grund av hälsoproblem som diabetes, polycystiskt ovariesyndrom och insulinresistens

Statistik

cirka 70 80 miljoner amerikaner har insulinresistens eller metabolt syndrom, vilket kan innebära fetma, typ 2-diabetes, högt blodtryck, höga kolesterolvärden, hjärt-och kärlproblem eller polycystiskt ovariesyndrom, enligt WebMD. com.

Villkor

Patienter med polycystiskt ovariesyndrom, insulinresistens och diabetes typ 2 har ofta problem med viktproblem. Glucophage kan föreskrivas att hjälpa reglera insulinnivåerna i kroppen.

Syfte

Glucophage kan sänka blodsockret och samtidigt öka insulinkänsligheten, vilket förändrar hunger och kan sänka en tendens att äta för mycket. En av biverkningarna av att ta Glucophage kan viktminskning, men det är inte en primär förmån.

Funktion

Glucophage tros verka genom att minska upptaget av kolhydrater genom tarmen, att sänka leverns produktion av glukos och öka muskelceller känslighet för insulin. Som ett hormon, insulin glukos till celler i hela kroppen så att den kan lagras eller brännas för energi. I vissa fall bygger insulin upp inne i kroppen.

Överväganden

Glucophage kan hjälpa patienter förlora mer vikt, speciellt med en kolhydratfattig kost och regelbunden motion. Glucophage bidrar flytta glukos i hela kroppen och sänker insulinnivåer. Höga nivåer av glukos i blodet kan bidra till fetma, hjärt-kärlproblem, diabetes och andra hälsofrågor.

Biverkningar

Tyvärr gör Glucophage har flera biverkningar, inklusive illamående, upprörande magen och diarré.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.