kapselbildning icke kirurgisk behandling

Kapsulära contracutre är vanligt förekommande med bröstförstoring eller rekonstruktiv kirurgi. Intern ärrvävnad utvecklas kring implantatet och kan orsaka obehag genom sammandragning och härdning. Kapselbildning inträffar i olika grad och fall mildare kan behandlas med icke-kirurgiska ingrepp

Quadrant Massage

Quadrant massage innebär manuellt manipulera implantatet i hörnen av kirurgiska ficka att förhindra uppbyggnad av ärrvävnad. Inte alla implantat fall kan rymma massage.

Yttre Ultraljud

En extern ultraljud kan hjälpa till att hålla implantat kapslar lös och minska härdning av ärrvävnad uppbyggd. Ultraljud hjälpmedel för att öka cirkulationen i området som uppmuntrar den omgivande vävnaden att stanna mjukt.

Antiinflammatoriska läkemedel

De första resultaten visar antiinflammatoriskt läkemedel zafirlukast kan hjälpa till att minska antalet avhopp kapselbildning med släta väggar, koksaltlösning -implantat, enligt en undersökning som utförts av Feinberg School of Medicine vid Northwestern University.

Kärlvidgande

En del läkare överväga att använda papavarine, vasodilaterare, för att minska risken för kapselbildning genom att öka blodflödet till omgivande vävnad, i enlighet med Plastikkirurgiska kliniken vid universitetet i Reisenberg i Tyskland. Papavarine kan injiceras lokalt eller intas oralt.

Överväganden

Behandling optionerna är beroende av nivån på kapselbildning. Kapselbildning kan manifestera tidigt efter operation eller år efter ett förfarande. Det kirurgiska ingreppet, implantat material och implantat form kan alla påverka risker och behandling för kapselbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.