tecken och symptom på uttorkning i en 18-månader gammal

Dehydrering är ett tillstånd som utvecklas när kroppsvätskor är utfiskade på grund av kräkningar, diarré, hög feber eller överdriven svettning. Barn, särskilt små barn, är mer mottagliga för uttorkning, eftersom deras kroppar väger mindre och vända över vatten snabbare än vuxna. I de flesta fall kan uttorkning behandlas genom att erbjuda ditt barn vätskor ofta när han är sjuk. När ett barn är mycket sjuk och kan inte hålla vätskor ner, kan sjukhusvård behövas så hon får ta emot vätska intravenöst. När den är som mest allvarlig, kan uttorkning vara ett livshotande tillstånd.

Torra blöjor

Dehydrering är ibland lättare att upptäcka hos spädbarn och småbarn som fortfarande bära blöjor eftersom blöta blöjor är ett tecken på god hydrering. Om ditt barn inte har tagit fram en blöt blöja i sex till åtta timmar, är det ett tecken att han är uttorkad. En blöja som innehåller en liten mängd mycket mörk urin är också ett tecken på uttorkning.

Brist på Tears

Bebisar och småbarn gråter ofta när de är sjuka och obekväma, men gråter med få eller inga tårar är ett tecken på att de är uttorkade. Hennes ögon kan också visas sjunkna.

Muntorrhet

En bebis som är uttorkad kan ha en torr mun eller det kan verka klibbigt eftersom salivproduktionen har minskat.

Andra symptom

Små barn som är uttorkade kan irriterad, slö och mindre aktiv och lekfull än vanligt. Huden kan bli torr och sval vid beröring. I yngre barn som fortfarande har en mjuk fläck på sin skalle, kan detta visas sjunkna i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.