vad är skillnaden mellan en pilonidal cysta och en böld?

Pilonidal cystor och bölder är två förhållanden som orsakar märkbara förändringar i eller på huden. Var och en av dessa störningar har sin egen symptom, bakomliggande orsaker och typiska platser

Pilonidal Cystor

Pilonidal cystor är fickor i huden vanligtvis fylld med skräp hud, hår och onormal vävnad, enligt Mayo Clinic. I nästan samtliga fall förekommer de på toppen av skinkorna i området av svanskotan.

Bölder

Kokar (bölder) form som ett resultat av en infektion som påverkar hårsäckarna och närliggande hud, enligt US National Library of Medicine. Även om de kan uppstå överallt på kroppen, de vanligaste form på hals, ansikte, armhåla, lår och skinkor.

Pilonidal Cysta Orsaker

Mayo Clinic listor potentiella orsaker pilonidal cystor som innehåller en autoimmun reaktion mot löst hår som penetrerar hudens yta och bristningar i hårsäckar i huden.

Koka Orsaker

Kokar oftast resultat från trasiga hårsäckar i närvaro av Staphylococcus aureus bakterier. Infektion från andra bakterier och svampar kan också förekomma.

Pilonidal cysta symtom

Pilonidal cystor kan förekomma utan tydliga symtom, men kan också bli smittade, med symptom som smärta, rodnad, svullnad och varbildning formation.

Koka Symtom

Symtom på kokar innefatta smärta och en upphöjd knöl fylld med död vävnad och pus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.