vad gör oxygenkoncentratorer göra?

En person som lider av kroniska luftvägssjukdomar kan behöva extra syrgas. Hans läkare kan ordinera terapi hem syre, som kan levereras till honom via en syre leveranssystem som en syrgaskoncentrator

Vad de är

Luften är tillverkade av olika gaser, såsom syre och kväve. Oxygenkoncentratorer dra in luft från omgivningen, sedan extrahera syret i luften och lagra den för leverans till en person. Det frigör andra gaser tillbaka in i miljön.

Underhåll

Oxygenkoncentratorer behöver elektricitet för att fungera. Power fluktuationer kan påverka fungerar väl ett syrgaskoncentrator och strömavbrott kommer att hindra det från att fungera alls. Oxygenkoncentratorer kan ge obegränsade mängder av syre, så att de inte kräver påfyllning.

Fördelar

Oxygenkoncentratorer är säkrare än andra leverans hem syre system såsom komprimerad syre tankar. De kostar mindre eftersom det inte finns något behov av intermittent syre refill och är bekvämt för hemmabruk. De kommer i stora och små storlekar.

Nackdelar

Det finns en risk för mekaniskt fel inblandade i användningen av oxygenkoncentratorer och underhåll kan behövas från tid till annan. Oxygenkoncentratorer producerar också buller, vibrationer och värme som kan göra en person obekväm. Elräkningar uppkommer med hjälp av detta syre leveranssystem.

Säkerhet

Syre är en brandfarlig gas. Ett syrgastillförsel system som det syrgaskoncentratorn bör användas minst 6 meter från öppen eld eller värmekällor. De bör inte installeras i ett slutet utrymme och ett "Rökning förbjuden"-skylt ska placeras på dörrar eller ingångar till där de används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.