vikten av icke receptbelagda läkemedel

Receptfria läkemedel, även känd som over-the-counter (OTC) läkemedel, är de som kan köpas utan recept från läkare. Kostnaden, tillgänglighet och effektivitet av många receptfria läkemedel gör dem till en viktig del av hälsa och medicin

Betydelse

Over-the-counter mediciner utgöra ett alternativ till dyrare receptbelagda läkemedel för behandling av lindrig, okomplicerad villkor. Enligt byrån för Healthcare Research och kvalitet, receptbelagda läkemedel kostnader har nästan fördubblats på tio år ökat från 10 procent av vuxnas totala kostnader under 1996 till 18 procent år 2006.

Typer

receptfria läkemedel är tillgänglig för att behandla en rad olika symptom, av vilka några allergier, förkylning och influensa, gastrointestinala lidande och smärta. Antihistaminer, decongestants, analgetika och antacida är bland de många typer av over-the-counter mediciner på marknaden idag.

kostnader och tillgång

I flesta fall kosta över disk mediciner mindre än receptbelagda läkemedel --- vilket gör dem ett alternativ för dem som inte har råd receptbelagda läkemedel. Receptfria läkemedel finns tillgängliga på apotek, närbutiker och andra gemensamma platser, och inte kräver ett läkarbesök för att få.

Symptom Management

Samtidigt som bäst för tillfällig symtomlindring, over-the-counter droger kan bidra till att förebygga förlorad produktivitet och förebygga komplikationer i vissa fall. Till exempel symtomlindring som tillhandahålls av OTC allergi mediciner kan hjälpa till att förebygga bihåleinflammation, som är en möjlig komplikation av allergier, enligt Mayo Clinic.

Varning

Eftersom överinseende av läkare är inte skyldig att ta receptfria droger, det är upp till konsumenterna att se till att de förstår eventuella biverkningar av en viss medicin. Underlåtenhet att följa gav riktlinjer kan leda till allvarliga skador eller dödsfall. Over-the-counter droger är inte ett substitut för tjänster utförda av en utbildad läkare eller sjuksköterska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.