ansiktshud missfärgning

Solskador är en ledande orsak till ansiktet missfärgning. Bruna fläckar, åldersfläckar och leverfläckar kan alla aktiveras av solen. Känd som melasma, verkar denna typ av sol-exponeringen oftast i ansiktet

Områden drabbade

melasma drabbar oftast kinderna, överläpp, haka och panna. Det är dock på intet sätt är den begränsad till dessa områden.

När den inträffar

Dessa märken är märkta under ytan av huden. Eftersom huden exfolierar och ny hud framträder visar detta att varumärkena från solskador fick åren innan.

Förebyggande

Om du ska gå ut, är SPF skydd det enda sättet att förhindra missfärgning. Du måste antingen använda en fysisk (mineral) block eller en kemikalie skärm som blockerar både korta och långa strålar solen.

Ansökan

Använd din solkräm ordentligt. Utvidga tillämpningen upp till hårfästet och fortsätta ner under hakan. Inkludera dekolletage och baksidan av händerna. När en hatt som skydd ihåg att SPF hakan.

Andra länkar

finns ett samband med kvinnliga hormonella aktiviteten eftersom melasma fall öka med graviditet och vid användning av p-piller.

Vem

Alla raser kan drabbas av melasma men är vanligare i mörkare hudtyper. Melasma drabbar betydligt fler kvinnor än män. Kvinnorna utgör 90 procent av fallen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.