behandling för höga halter av HPV

Höga nivåer av HPV är virusstammar som orsakar livmoderhalscancer, penis, anal och oral cancer. Enligt Planned Parenthood, finns för närvarande ingen tillgänglig behandling för HPV. Behandlingen är tillgänglig för onormala hudceller förändringar viruset kan orsaka dock

Funktioner

Höga halter av HPV, som vanligtvis kallas hög risk HPV, kan inte behandlas. Så länge som den person med humant papillomvirus har ett friskt immunsystem, viruset är känt för att lämna kroppen på egen hand inom två till tre år.

Betydelse

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, minst 50 procent av alla sexuellt aktiva personer kommer att få HPV någon gång. Minst 75 procent av livmoderhalscancer tros vara orsakad av höga nivåer av HPV.

Förebyggande /Lösning

Höga halter av HPV kan förebyggas genom Gardasil vaccinet, använda kondom vid alla tidpunkter, och undvika sexuell hud -mot-hud verksamhet med flera partners. Med rutin cellprov är en viktig nyckel till tidig upptäckt av viruset, som kvinnor i allmänhet inte vet att de har det tills de får en oregelbunden cellprov.

Behandling

Även höga halter av HPV sig kan inte behandlas, den onormala och potentiellt cancerogena hudceller som de orsakar kan vara. De är i allmänhet bort under en kolposkopi, cryosurgery eller slinga elektriska excision förfarande (LEEP).

Överväganden

Det finns för närvarande inga sätt att diagnostisera eller behandla höga halter av HPV bland män, men peniscancer och anal cancer kan upptäckas och behandlas. Effekterna av Gardasil vaccinet som en metod för HPV förebyggande närvarande testas på män.

varningar

En kolposkopi, som kontrollerar för cancer bland onormala hudceller, anses säker under graviditet. Om din läkare anser att någon ytterligare behandling av cellerna är nödvändigt, kommer hon troligen vänta tills efter förlossningen eftersom vissa behandlingsalternativ kan vara skadligt för det ofödda barnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.