definitionen av stora tår rotatorkuff

Axeln är ett komplext gemensamt som är av stor betydelse. Därför att vi behöver våra axlar för så mycket av det vi gör, skador till det gemensamma är svåra att hantera. Skador på rotatorkuffen är en av de vanligaste orsakerna till smärta i axeln

Definition

rotatorkuffen är en grupp av fyra senor som stabiliserar axelleden. Varje senan ansluter en annan muskel till axeln och kontrollerar en annan typ av rörelse. Det vanligaste tårar rotatorkuffen hända med supraspinatus muskel, som är den som tar hand om att lyfta armen uppåt och bort från kroppen. När rotatorkuffen slits, det är faktiskt den anslutande senan som är trasiga.

Identifiering

Stor eller full tårar av rotatorkuffen kan innebära bara en senan, vilket är vanligast i supraspinatus, men de kan större och omfattar flera senor i axeln.

Orsaker

Det finns ett antal möjliga orsaker till skada för rotatorkuffen, men de är vanligast hos personer som har en sjukdomshistoria med axeln frågor. Även idrottare som utövar starka påtryckningar på axeln på grund av repetitiva overhead verksamhet löper ökad risk för skada, är det vanligast hos personer över 40 år.

Typer

En full tjocklek bristning av rotatorkuffen är mest ofta orsakades av trauma mot axelleden, men tårar också vara följden av kroniska sjukdomar av ett försvagat gemensam, oftast på grund av åldrande. Försvagning av gemensamma kan också vara resultatet av saker som dålig hållning, genetiska frågor eller kontinuerlig motioner overhead som svänger en tennisracket, kasta en baseball eller standardtillsatser en volleyboll.

Symtom

Symptomen på en sönderriven rotatorkuffen inkluderar svaghet i axeln, ömhet vid beröring, begränsad rörelseförmåga och vanligaste, smärta, speciellt när armen lyfts över huvudet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.