hur man använder mänskliga ben för att avgöra resning

Mänskliga kvarlevor kan berätta kriminaltekniker en hel del om en person. Forskare kan ofta avgöra kön, ras, ålder, längd och vikt från bara några människoben. Fastställa en persons resning från ben kan hjälpa forskarna att identifiera avlidna att matcha benen med eventuella saknade person fall och andra undersökningar
1.
Mät längden på lårbenet (lårbenet) i centimeter. Om du gör en informell analys, kan du använda ett måttband, men professionella kriminaltekniker brukar använda en enhet som kallas ett osteometric ombord för att mäta ben.
2.
Multiplicera längden av lårbenet i centimeter med 2,6. Lägg 65 till resultatet för att få den ungefärliga höjden i centimeter av den person vars ben du undersöker.
3.
Mät längden på humerus (benet som går från armbågen till axeln) i inches.
4.
Multiplicera längden av överarmsbenet i inches med 2,8 om benen tros vara från en hona. Lägg 28,1 till resultatet för att hitta den ungefärliga höjden i inches.
5.
Multiplicera längden av överarmsbenet i inches med 2. 9 Om motivet tros vara hane. Lägg 27,8 till resultatet för att hitta den ungefärliga höjden i inches.
6.
Mät längden av skenbenet (det större benet i underbenet som går från knä till vrist) i centimeter.
7.
Multiplicera längden av skenbenet av 2,42 och lägga 81,93 på resultatet för att få ungefärlig höjd i centimeter av en kaukasisk man. För en kaukasisk kvinna, multiplicera längden av skenbenet av 2,90 och lägga 61,53 på resultatet för att få den ungefärliga höjd i centimeter.
8.
Multiplicera längden av skenbenet av 2,19 och lägga 85,36 för att få den ungefärliga höjden på en svart man i centimeter. För svarta kvinnor, multiplicera längden av skenbenet av 2,45 och lägga 72,56 på resultatet.
9.
Multiplicera längden av skenbenet av 2,39 och lägga 81,45 att få den ungefärliga höjden på en kinesiska, japanska, Eskimo, Native American, sibiriska, malaj eller mongoliska hane. Det exakta antalet att lägga till i längden av skenbenet att få höjden på en kvinna i en av dessa raser eller nationaliteter är inte känt, men honorna är vanligtvis 10 och 20 cm kortare män.
tio.
Mät lårbenet och fibula (mindre underben ben som går från knät till ankeln) i centimeter.
elva.

Lägg till de två mätningarna tillsammans och multiplicera resultatet med 1,31. Lägg 63,05 till resultatet för att få den ungefärliga höjden på ämnet i centimeter.

Tips och varningar


 • Konvertera centimeter till inches genom att dividera metriska enheter med 2,54.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.