hur man får behandling för psoriasis

Psoriasis brukar hända när hudcellerna växer för snabbt. Psoriasis orsakar klåda och röda fläckar på huden. Psoriasis förekommer oftast på armbågar, knän och hårbotten av huden. Även om det kan visas andra ställen på kroppen också. Psoriasis kan vara antingen mycket allvarliga, eller en mycket mild hudsjukdom. Psoriasis kan vara genetiska, men det verkliga skälet till varför människor får psoriasis inte är riktigt fastställd. Vissa saker kan hjälpa symtom utlösa psoriasis. Kallt väder, alkoholmissbruk, dålig kost, för mycket solljus (eller inte finns tillräckligt), skador på huden, infektionssjukdomar till huden, och vissa kemikalier som är känsliga för huden.

Psoriasis symtom kan framstå som torr hud. Röda och rosa fläckar, som orsakar hudirritation. Det kan framstå som mycket små och vita knölar i huden också. Du måste antagligen vara medicinskt undersöka för att räkna ut om du har psoriasis. Psoriasis kan orsaka förlägenhet och stress för att ens liv. Vid svåra fall måste du troligtvis att se en läkare. De kommer sannolikt att förskriva en kortison kräm eller ljusterapi. Huskurer kan användas för att behandla lindriga fall av psoriasis
1.
Utsättas för mer solljus, men inte för mycket. Ultraviolett ljus kan hjälpa behandla psoriasis. Men inte får för mycket exponering, annars kan förvärra symtomen. Bär en hatt, eller ett solskyddsmedel när du är ute i solen. Psoriasis symptom verkar vara sämre i kallt väder klimat, snarare än varmt klimat väder. Så att få solljus kan hjälpa. Fortfarande bär du solkrämer, eftersom för mycket exponering för ultraviolett ljus kan orsaka hudproblem.
2.
Skölj huden i Epsom salt och havregryn. Epsom salt, i kombination med havregryn kan hjälpa dig att minska psoriasis irritation. Du bör ligga i ett varmt bad (inte varmt), i ca 10-20 minuter. Det kan bidra till att minska kliande symptom och inflammation i huden.
3.
behandla psoriasis i hårbotten. Psoriasis i hårbotten ska behandlas med olivolja, eller vitamin E olja. Du kan tillämpa en eller båda till hårbotten av huvudet. Lämna den där i ungefär en timme. Tvätta sedan med en Aloe Vera schampo. Ett havremjöl schampo kan bidra till att minska irritation i hårbotten också.
4.
Använd gurkmeja. Den curcumin i gurkmeja kan lindra psoriasis symtom. Gurkmeja har anti-inflammatoriska effekter som kan hjälpa behandla en mängd olika hudåkommor. Bara tillämpa gurkmeja makt, förvandlas till en pasta kan hjälpa till att lindra symtomen. Du kan ta gurkmeja som en kapsel också. Du borde gå till din lokala hälso-butik för att hitta gurkmeja. Vissa människor har hävdat att gurkmeja har varit mer effektiv vid behandling av psoriasis, än receptbelagda läkemedel från läkare. Även om jag inte tyder på att inte följa vad din läkare föreslår. Om du är på andra läkemedel, kanske få upp det är en bra idé?
5.
Använd en fuktighetskräm. Jag kan inte berätta vilken fuktighetskräm eller varumärke att använda. Om din läkare rekommenderar en specifik, då kanske du vill följa upp hans eller hennes råd. Du kan använda jungfrulig kokosolja som en fuktighetskräm. Kokosolja har anti-inflammatoriska effekter på huden. Virgin kokosolja kan behandla lindriga fall av psoriasis och bli av med det helt och hållet. Du kan använda kokosolja på nästan alla hudtillstånd, och det ökar i regel förutsättningarna. Applicera efter dusch, och det borde hjälpa att behandla din psoriasis. Om förhållandena inte försämras, uppsöker en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.