hur man hittar ischias lättnad

Ischias är smärta, domningar eller obehag som utstrålar längs ischiasnerven från nedre delen av ryggen och skinkorna ner till fötterna, ofta på bara en sida av kroppen. Ischias är oftast ett tecken på att det finns ett problem i nedre ryggen. Denna bakomliggande sjukdom irriterar eller nyper din ischiasnerven, orsakar smärta. Ischiasnerven smärta kan vara allt från känslor av lindriga besvär till invalidiserande smärta. Lyckligtvis är smärtan sällan permanent, och det finns flera saker du och din läkare kan göra för att hitta ischias lättnad.
1
Besök din läkare för att avgöra vad som orsakar ischiasnerven smärta. . . Ischias kan orsakas av många villkor, såsom ett diskbråck, spinal stenos, degenerativ disksjukdom, piriformis, graviditet och även dålig hållning. Läkaren kommer att be dig om lokalisering av smärta, den nivå av smärta och om vissa verksamheter ökar eller minskar smärtan. Hon kan också göra en röntgen, datortomografi eller magnetkamera. Se till att du tala med din läkare om du var i en olycka eller haft några rygg trauma som kan ha irriterat eller klämma din ischiasnerven.
2.
Du kan behöva opereras om din läkare fastställer att det tillstånd som orsakar din ischiasnerven smärta är allvarlig. Om ditt tillstånd är mindre kritisk, kan din läkare försöka noninvasiv ischias behandlingar nervsmärta först, såsom smärta medicinering och sjukgymnastik. Lyckligtvis tycker de flesta kompletta ischias lindring inom ett par veckor utan behov av operation.
3.
Om din ischiasnerven smärta är mild, kan du ta över receptfria läkemedel, såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen eller Tylenol. Om smärtan är svår, kan din läkare förskriva en anti-inflammatorisk medicin och ett muskelavslappnande medel för att hjälpa dig ischias lättnad. I extrema fall kan din läkare använda epidural steroid injektioner för att kontrollera inflammation i det drabbade området.
4.
Prova med att placera varma eller kalla förpackningar på korsryggen i flera minuter för att lindra ischiasnerven smärtan. Du kanske tycker att heta förpackningar lindra smärtan bättre än kallt, eller vice versa. Du kan också prova omväxlande varma och kalla förpackningar. Experimentera för att hitta den kombination som ger mest ischias lättnad.
5.
Använd massage för att ge ischias lindring nervsmärta. Ischias kan orsaka dina muskler att spasm, vilket gör smärtan värre. Du kan använda massage för att slappna av musklerna, minska trycket på din ischiasnerven. Massage ökar även blodcirkulationen och frigör endorfiner, kroppens naturliga smärtstillande.
6.
Inte belasta korsryggen. Lyft inte tunga saker och undvika att sitta för lång tid. När du sitter, se till att din hållning är korrekt. När du ligger ner, lägga en kudde under knäna för att minska trycket på nedre delen av ryggen och ischiasnerven. Undviker att vrida och runkar rörelser när du flyttar.
7.
Använd stretching och stärkande övningar som en behandling för ischiasnerven smärta. Inaktivitet kommer bara att göra det ischias värre, så du bör följa en regelbunden, mjuk träning rutin som läkaren har ordinerat. Den typ av övningar du ska göra beror på villkor som orsakar din smärta. Rådgör med din läkare eller sjukgymnast och följ deras anvisningar exakt för att undvika att ytterligare skada.
8.
Införliva motion i din livsstil för att förhindra eller minska framtida ischias smärta. Ditt träningsprogram bör omfatta icke-effekt aerob träning, som cykling, simning eller promenader och tillbaka styrkeövningar. Fokusera på övningar som stärker din rygg, buk, gluteus och muskler höft, annars känd som kärnan muskler. Stark kärna muskler stötta ryggraden och hålla det justerade så att du är mindre benägna att skada.

Tips och varningar


 • Med rätt behandling, bör du hitta ischias lättnad inom ett par veckor.
 • Om du upplever bensvaghet och tarm eller urinblåsa inkontinens, bör du söka läkarvård omedelbart eftersom detta är ett tecken på cauda equina syndrom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.