hur man känner igen symtomen på ångest

Ångest är ett uttryck för olika psykiska sjukdomar eller det kan vara en sjukdom i sig. Den uttrycker sig i rastlöshet, slumpmässiga oroande tankar eller obefogad rädsla. Vanligtvis människor inser inte att de lider av ångest, men de känner att något är fel. Därför om du märker några ovanliga förändringar i ditt beteende, omedelbart ringa din läkare. Här är hur man känner igen några av de vanligaste symtomen på ångest:
1.
Ditt hjärta är bultande eller racing. Det är inte ovanligt att du "höra" ditt hjärta slå i huvudet eller har en känsla av att ditt hjärta slår mycket snabbare än det är väl att. Även du kan få känslan av att ditt hjärta slår är oregelbundna. Alla dessa kan vara symtom på ångest särskilt i kombination med symptomen nedan.
2.
Du upplever oroande tankar. Till exempel när du barn är sent, du alltid har en tendens att anta det värsta-att något kunde ha hänt, kanske att någon har kidnappat honom eller henne, etc. Din hjärna tenderar att isolera den dåliga skäl utan att ta med mer logiska förklaringar som-han eller hon träffat en vän och pratade lite längre, det fanns en extra läroplanen aktivitet som ditt barn har glömt att nämna, etc.
3.
darrningar eller skakningar är ett annat vanligt symptom för ångest. Om du har en hård dag och känner att du skakar, håller handen stadig för en eller två minuter och se om de känner sig skakig eller darrningar. Ibland skakar skulle kunna kombineras med klumpighet och dålig balans. Så om du känner att du är en person som bryter saker enkelt och droppar saker, kanske du har en ångest symptom.
4.
Med för mycket energi kan vara en dålig sak. Personer med ångest frågor har ofta svårt att koppla av eller stå still. När din energi är hög kanske du träna i gymmet för att bränna överskottet energi, städning (även om ditt hem är rent) eller gång rummen. Om din partner eller vänner ofta säga att du måste sakta ned, menar de det.
5.
Kissa mycket ofta inte kan vara ett tecken på liten blåsa eller prostata problem, utan snarare ett symptom på ångest. Om du måste gå på toaletten ofta, men du lämnar bara några droppar eller har du plötsligt uppmanas att urinera, kanske du behöver prata med din läkare. Frekvent urinering är ett vanligt symptom på ångest men innan du hoppar in ingående, se till att du inte har en urinvägsinfektion.

Tips och varningar


 • Om du upplever något av dessa symptom, kontakta läkare omedelbart!

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.