hur man lär sig att somna

Miljontals människor lider av sömnlösa nätter. Även om det är lätt gjort sömn stöd på hyllorna, att somna är en process som man kan åstadkomma utan att använda något annat än dig själv. Här är de steg du kan vidta för att lära sig att somna, utan hjälp av sömn stöd
1.
För mycket på ditt sinne

flesta människor inte kan somna eftersom de funderar på för många saker. Det mänskliga sinnet undrar ofta till många olika tankar på samma gång, vilket är en stor distraktion. För att övervinna detta mind-hindret, börjar fokusera på en tanke. Många räknar fåren att somna. Detta fungerar för vissa, eftersom de koncentrerar sina tankar på en sak, och därför kan de lätt somna. Men att somna är olika för alla, så det inte fungerar hela tiden. En annan metod du kan använda är inbillar kroppen sjunker ner i din säng. Start från tårna, och sakta föreställa dina knän, höfter, bröst och slutligen huvudet sjunker ner i din säng.
2.
för mycket energi

Motion är ett bra sätt att hjälpa en att somna. De flesta människor som tränar dagligen somna bättre. Det är sunt förnuft. Du tränar, trött, och på natten din kropp kommer att längta efter sömn för att återvinna energi förlorad under dagen. Var försiktig att inte utnyttja närheten på kvällen, eftersom utövandet frigör endorfiner som kan få dig upphetsad, alltså hålla dig vaken längre.
3.
Relax

Ta en par eller några timmar till lounge och slappna av innan sänggåendet. Ta ett varmt bad, som kan bidra till att lindra och släppa stress. Stretching på ryggen kan hjälpa. Att spela en omgång patiens kan hjälpa också. Kortspelet skapades som en upprepad, lättsam spel för att hjälpa somna. Om du kan spela och inte bli för in den, kan du dras till trötthet.
4.
För mycket koffein

annan faktor som bidrar genom att inte vara kunna sova är koffein. De flesta té innehåller koffein, så önskar koffeinfritt eller örtte. Undvik kaffe också, det är också sunt förnuft att du inte kommer somna om du dricker lite under kvällen. Att äta mat innan sova kan ge dig mer energry snarare än sömn. Men om du verkligen behöver äta, välja en banan. Bananer är hög kalium, som hjälper med sömnen.
5.
Öva, öva

Använd sängen för sömn bara. Ofta människor vill lägga på sin säng med den bärbara datorn om eller läsa en bok, eller att göra läxor på. praktiken gör dessa saker på ett skrivbord eller bord, och du kommer att finna att när du låg i sängen kommer du att somna tidigare. Undvik också att göra uppgifter samtidigt som man lägger ner. Din kropp reagerar på åtgärden att fastställa vaket, så när du försöker sova det kommer att ta mycket ansträngning för att få sova. Också öva en rutin sängdags. Det tar kroppen cirka 3 till 4 veckor att vänja sig vid en rutin, men när du har en kommer det att bli mycket lättare att somna.
6.
Mörkt och tyst

hålla rummet ljudisolerat. Se till att din säng är bekväm. Få en bekväm mörker eller lätthet om du använder Night Lights och få i en bekväm ställning. Slappna av dina armar och ben och huvudet. Håll ditt sinne från vandrande in för många saker och du skall vagga dig till sömn. God natt!

Tips och varningar


 • För en del, lyssna på mjuk, lugnande musik hjälper också.
 • läsa en bok kan få dig sömnig innan de somnar.
 • Om du är i sängen, och du är inte trött, upp med dig! Stanna inte i sängen om du inte är trött. Gå upp och göra några tråkiga aktiviteter eller lyssna på lugn musik tills du är avslappnad och trött. Först då kan du gå tillbaka till sängen och väl sova.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.