hur man ska leva med yrsel

Vertigo är medicinsk sjukdom som drabbar signalsubstansen: s och kan vända dig liv upp och ner. Vertigo kan vara så mild som svag yrsel eller tillräckligt allvarlig för att orsaka illamående, okontrollerbara ögonrörelser och svår yrsel
1
Livet med någon form av svindel kan vara grov. Du kan vara tvungen att ändra din dagliga rutin för att arbeta kring effekterna av svindel. Det första steget i hanteringen av svindel är att se en läkare för en diagnos. Skriv ner alla symptom du har upplevt. Lista den dag då den började och datum eller verksamheter att symptomen var värre.
2.
Under din läkare besök kommer de att bedöma omfattningen och typ av svindel du har. En av de första sakerna de kommer att göra är att lyssna efter en innerörat infektion som orsakas av ett virus-eller bakterieinfektion. Vätskeansamling från en öroninfektion kan orsaka många av samma symptom vertigo gör.
Dess inte ovanligt för en läkare att förskriva en antibiotika om de tror detta är orsaken.
3.
Om läkaren har uteslutit en öroninfektion de kommer att kontrollera dina ögon och balans. Det är inte ovanligt för dem att ha ett MR görs för att utesluta en stroke eller hjärntumör. Efter att läkaren är säker på att det inte är en underliggande medicinsk orsak de kommer att börja en diagnos.
4.
Vanligaste formen av yrsel är benign paroxysmal lägesyrsel (BPPV). Symptomen är en känsla av rörelse som orsakas av plötsliga huvudrörelser eller flytta huvudet i en viss riktning snabbt. Eftersom denna typ av svindel är sällan allvarliga att läkaren kommer att kunna behandla den. Den vanligaste metoden att behandla dig medan på kontoret eller akuten är att börja med medicin för att stoppa illamående. Nästa steg är att administrera ett läkemedel som stoppar snurrande känsla följde med en medicin för att koppla dig. Eftersom din hjärna har på överbelastning försöker kompensera för den snurrande och balans frågor, är det inte ovanligt att känna oro eller nervositet.
5.
Annan typ av svindel är Méniu00E8res sjukdom. Denna typ av svindel har flera symtom som är avgörande för diagnoser. Symptomen varierar från att åter occuring vertigo, ringningar i öronen, och partiell hörselnedsättning på ena eller båda öronen. Eftersom denna typ av svindel är svårare att diagnostisera de har att utesluta alla möjligheter till en innerörat tumör eller stroke. Behandlingen varierar och kombineras ofta med sjukgymnastik för att bidra till att återupprätta balansen.
6.
När du har fått diagnosen att du måste göra några förändringar i er dagliga livet för att hjälpa till att hantera yrsel. Om har svindel du redan förstår att det ibland är svårt att gå in i ett rum utan att röra eller hålla i något. Tänk på att du hjärnan är i överbelastning som den försöker att kompensera för yrsel och känslan du faller eller lutar. Det kan ta flera veckor om du har lång sikt svindel för dig att justera.
7.
Lär dina begränsningar och sakta ner! När du går från rum till rum röra en vägg eller stol när du promenerar tidigare detta hjälper återställa din känsla för balans när du går. Jag har hört detta kallas "vägg Walking".
När du sitter ner, gå upp långsamt och låt dig bli balanserad innan du går. Om du står eller sitter inte böja snabbt. Detta kommer att öka din yrsel, kasta din kropp ur balans och leda till att du faller framåt. Var försiktig går på ojämn ytor som ramper, trappor, språngbrädor eller klippor. Dessa saker har en tendens att genom dig ur balans på grund av instabila eller ojämna villkor.
8.
När du vaknar på morgonen bygga några extra minuter innan du hoppar ur sängen. När du först få upp sitta på sidan av sängen med fötterna på golvet för att få orienterade. Långsamt stå upp och se till att du har ditt saldo före promenader. De flesta uppger att efter att ha sovit ibland ur balans känslan är värre.
9.
köra med svindel presenterar nästa utmaning. VETA dina begränsningar! Om du är yr inte få bakom ratten och försök att köra. Din dom kommer att vara avstängd och det skulle vara lätt att köra vänster om mittlinjen, kör utanför kanten av vägen eller inte reagerar tillräckligt snabbt för att förhindra en olycka.
10.
Det är inte ovanligt om din svindel är långsiktigt börjar du på en mild ångestdämpande medicin. Din hjärna har varit i ständig överbelastning försöker att hålla balansen och det kan påverka ditt humör. Den vanligaste humörsvängningar i samband med svindel är ångest eller panikattacker. Läkare uppger att ökade stressnivåer från försöker hantera kan öka effekten av svindel. Den goda nyheten är att din kropp kommer att justera och kompensera för balans och yrsel. Håll en logg över ändringar, det hjälper din läkare i varje framtida behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.