hur man upptäcker när en blåsljud är farligt

Ett blåsljud är ett onormalt ljud hörs mellan hjärtslagen som liknar en whooshing eller swishing ljud. Hjärta mummel är vanliga hos spädbarn och barn och i allmänhet försvinner när barnet når vuxen ålder. Enligt artikeln Heart sorlar av personalen vid Mayo Clinic i Rochester, MN, nästan hälften av alla barn har en blåsljud någon gång i sitt liv. Hjärta mummel kan vara närvarande vid födseln eller kan utvecklas hos vuxna senare i livet. I flesta fall hjärtat blåsljud är ofarliga. Dock kan vissa hjärtat blåsljud vara ett symtom på ett allvarligare hjärtfel
1
vet symptomen av en farlig blåsljud -. . Ett blåsljud i sig är inte farlig och inte medför några symtom. Dock enligt University of Minnesota Medical Center i Fairview, en blåsljud som är associerad med ett hjärtproblem kan visa följande symptom:

Andnöd
Bröstsmärta ? Hjärtklappning
? Omtöckning
? Trötthet när du utför vardagliga aktiviteter
? Blue färgade fingertoppar och läppar
? utvidgat hals ådrorna
? Svimning
? Viktökning
2.
Förstå några av orsakerna till Adult Heart Sorl-Heart blåsljud som utvecklas senare i livet kan orsakas av sjukdomar eller skador på hjärtat. Några orsaker till hjärtat blåsljud är:
Reumatisk feber-Denna sällsynta men allvarliga inträffar när STREP hals lämnas obehandlad?. Reumatisk feber kan orsaka skador på hjärtklaffarna och störa blodflödet till hjärtat
Endokardit -. ? Detta sker när bakterier sprids genom blodomloppet och orsakar en infektion inne i hjärtat, vilket resulterar i skadade hjärtklaffar.
Valve förkalkning?-När man åldras kan hjärtklaffar hårdna och tjockna gör det svårare för blodet att flöda genom hjärtat
3
känna andra orsaker till Heart. . Sorl-Många gånger blåsljud kan vara resultatet av någon annan hälsofråga som får hjärtat att slå snabbare. Några av dessa centrala hälsofrågor är högt blodtryck, blodbrist, feber, stress, graviditet och hypertyreos. I dessa fall kommer behandling för hälsoproblem gör oftast blåsljud försvinna.
4
tala med din läkare. -I de flesta fall behöver hjärtat blåsljud inte behandlas om de inte är förknippade med en livshotande problem med hjärtat. Om du har diagnostiserats med blåsljud i det förflutna och upplever några eller alla av de symptom som beskrivs ovan, så är det viktigt att uppsöka läkare för test så att du kan behandlas för hjärtproblem som orsakar symptomen.

tips och varningar


 • äta en hälsosam kost, motionera regelbundet och inte röka är ett sätt att undvika att utveckla hjärtsjukdom.
 • Se en läkare om du har några symptom på hjärtsjukdom, såsom högt blodtryck, hjärtklappning och bröstsmärta.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.