tecken och symtom på högra temporalloben epilepsi

tinningloben Epilepsi är ett tillstånd som kännetecknas av anfall som förekommer i antingen höger eller vänster tinningloben och i sällsynta fall, båda loberna. Till skillnad från grand mal-anfall, tinningloben kramper uppstår i den del av hjärnan som styr känslor och korttidsminne. Det är viktigt att känna till tecken och symtom på tinningloben epilepsi eftersom en person som lider av det bör söka läkarvård.

Innan ett anfall

Auras är mindre anfall som ofta uppträder inför en större anfall inträffar. I allmänhet orsakar de inte att du förlorar medvetandet och det finns inga yttre tecken på ett beslag till betraktaren. Symtomen vid en aura kan variera från person till person, aura till aura, men det finns några vanliga tecken. Du kan märka en orimlig känsla av rädsla som kommer över dig utan anledning. Andra upplever en känsla av déju00E0 vu, den bemärkelsen att du har upplevt den aktuella situationen innan, eller jamais vu, en känsla av att den nuvarande situationen är helt unik. En annan vanlig känsla är uppkomsten av ovanliga dofter och smaker. Eller du kan uppleva en känsla av svindel som är en konstig känsla av rörelse.

Under ett anfall

När en tinningloben anfall inträffar, det finns yttre tecken att andra kommer att kunna erkänna. När anfall inträffar de i allmänhet vara allt från 30 sekunder till två minuter. Om de finns kvar längre än fem minuter, är omedelbar läkarvård behövs. Precis som symtomen på en aura kan variera, så kommer tecken på ett anfall. Vanligen kommer du att förlora kunskapen om var du är. Detta kan vara uppenbart för betraktaren eftersom du kommer troligen att stirra ut i rymden inte fokusera på en viss sak. Du kan också smälla dina läppar eller tugga och svälja en hel del. Eller du kanske vara plocka på luften med fingrarna eller använda andra ovanliga fingerrörelser. Detta sker vanligen i vänster arm om din tinningloben epilepsi är i höger lob.

Efter beslaget

När du har drabbats av ett anfall, symptomen är inte över ännu. På grund av förlusten av medvetenheten om vad som händer under beslag, kommer du att känna sannolikt ett par minuter av förvirring som du försöker lista ut vad som hände. Du kanske tycker att det är svårt att tala under denna tid. Du förmodligen inte kommer att kunna minnas vad som hände för de sista minuterna och har inget minne att ett beslag inträffat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.