uttorkad disksjukdom

En skiva är faktiskt brosk som ligger i mellan benknotorna i rygg och nacke. Dessa skivor innehåller en geléartad vätska som kallas pulposus som hjälper kudde ryggraden. Vissa skador, vanor och förhållanden kan orsaka uttorkning sjukdom i spinal skivor och vätska

Betydelse

En skada på vissa skivor som dem i ländryggen (nedre delen av ryggen) och livmoderhalscancer (nacken) område kan orsakas av en skada som ett diskbråck , vilket kan orsaka annulus eller yttre täckning eller skivan att spricka, enligt den sydafrikanska Spine Society. Följaktligen kan vätska från en brusten skiva utöva påtryckningar på nerver som orsakar smärta och domningar i ryggraden och extremiteter.

Orsaker

En persons skiva vätska kan naturligtvis torka när de blir äldre. Villkor såsom spinal artros kan påskynda uttorkning på grund av vissa vertebrala missbildningar.

Andra orsaker

är känt att rökning orsakar degenerativ disksjukdom och skiva uttorkning. När en skiva torkar på grund av cigarettrökning, minskar buffert mellan kotorna. Detta kan orsaka en förtjockning av ligament och smärta från nervkompression.

Identifiering

Läkare kan identifiera degenerativ disksjukdom genom MRT. Dessa sjuka skivorna kallas "svart-skivor", vilket också kan upptäckas genom diskografi, en X-ray utförts efter en injektion av kontrasterande media.

Förebyggande /Lösning

Läkare rekommenderar ofta anti-inflammatoriska läkemedel och motion för personer med skivan uttorkning. En person kan också genomgå dragning terapi för att ersätta skiva vätska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.