vad är atypiska av mjälte?

Mjälten är ett litet organ som bekämpar infektioner och underhåller friska blodkroppar genom att filtrera skadade blodceller från blodet och producerar vita blodkroppar och lagring blodplättar. Atypiska mjälte villkor omfattar ett utvidgat eller brusten mjälte

Förstorad mjälte Symtom

Enligt Mayo Clinic, kan människor med en utvidgad mjälte eller splenomegali uppleva smärta i övre vänstra delen av buken och en hel känsla utan att äta eller trötthet Lätt blödning och täta infektioner kan inträffa när en patients mjälte blir förstorad.

Förstorad mjälte Orsaker

Mjälten kan bli förstorad efter en infektion på grund av blodsjukdomar såsom anemi eller blodcancer, eller som ett resultat av andra medicinska tillstånd som skrumplever eller metabolisk villkor.

Förstorad mjälte Behandling

En förstorad mjälte kan behandlas genom kirurgiskt ta bort mjälten, med strålbehandling för att krympa mjälten eller behandling av en underliggande sjukdom som är orsaken till en förstorad mjälte.

Ruptured Spleen Symtom

Enligt Mayo Clinic är en brusten mjälte en medicinsk nödsituation som kan orsaka stora mängder blod att strömma in i bukhålan och kan orsaka buksmärta, lågt blodtryck eller yrsel.

Ruptured Spleen Orsaker

En brusten mjälte kan orsakas av en skada på nedre vänstra bröstet eller vänster övre delen av buken, eller det kan vara resultatet av en infektion såsom mononukleos.

Ruptured Spleen Behandling

Brustet mjälte kan läka under en sjukhusvistelse, eller mjälte kan kräva operation eller avlägsnas. Patienter kan leva utan en mjälte, men de har en större risk att utveckla allvarliga infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.