vad är en Amaranth allergi?

Amaranth är ett frö som används för att göra mjöl och flingor. Det används också för att göra en röd karamellfärg som finns i många livsmedel. Allergiska symptom uppstår när kroppen har en negativ reaktion på livsmedel som innehåller Amaranth

Amaranth

Amaranth är ett frö som har sitt ursprung i Sydamerika. Det användes av Inkafolket och aztekerna att göra mjöl och andra sädesslag-baserade produkter. Det används också som färgämne i kommersiella livsmedel.

Vete Alternativ

Eftersom Amaranth är ett litet korn, är det möjligt att fräsas till ett pulver som kan användas för bakning. Det har blivit ett populärt alternativ till vete för att den upprätthåller konsekvensen av vetemjöl men omfattar inte gluten

Symtom

milda symptom i Amaranth allergier omfatta rinnande näsa. Svullnad runt munnen, kliande, öm eller röd ögon, klåda och nässelutslag. En allvarlig reaktion mot Amaranth kan orsaka anafylaktisk chock. Detta kan orsaka svårigheter att andas och ett allvarligt blodtrycksfall.

Behandling

lindriga fall av Amaranth allergier kan behandlas med over-the-counter allergimediciner. Fall av anafylaktisk chock behöver omedelbar läkarvård.

Lösning /Förebyggande

För att undvika allergiska reaktioner mot Amaranth, undvika alla produkter som framställs med Amaranth.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.