vad gör herpes se ut efter det läker?

Herpes simplex-virus-eller "herpes", för kort-det estetiskt liknar blåsor eller finnar. Herpesskav är små, rosa, vätskefyllda knölar som visas för en varierad tid innan bildas en skorpa och helande

Typer

finns några olika typer av herpes. De mest kända typer är HSV-1 (munherpes), HSV-2 (genital herpes) och okulär herpes (som påverkar ögat), som inte är lika starkt spridning. De sår liknar oavsett var de uppstår på kroppen.

HSV-1

HSV-1, som ibland kallas kalla skav eller blåsor feber, är den form av herpes sett runt läpparna eller munnen. Herpes kan säkert vara kontrakterade av någon med HSV-1 via öppna sår eller muntliga sekret, även om nedgången genom HSV-2 är mer sannolikt. Dessa typer av sår verkar vara röd och vätskefyllda, tills blåsor bryta, vilket ger en rosa, anbud område som med största sannolikhet kommer skorpan över och så småningom försvinna.

HSV-2

HSV-2, eller genital herpes, uppstår kring regioner i könsorganen eller ändtarmen. Sprids genom sexuell kontakt, kan HSV-2 ledighet allt från ett bump till flera grupper av gupp i och runt det smittade området. Precis som med munherpes, symptomen för genital herpes innehålla smittade knölar runt områden som penis, pungen, vulva, vagina, anus, urinrör, lår och skinkor. Den vätskefyllda knölar är rosa eller röd färg, och när de spricker de lämnar en knaprig, ömma sår.

Brist på Cure

Det finns inga botemedel mot herpes, den finnar tenderar att avta. Den första breakout är det värsta, och vissa människor aldrig upplever en utbrytning igen. För dem som upplever flera finnar, de episoder blivit allmänt få och långt mellan, med färre knölar och sår, som därför generellt sett mindre smärtsamt.

Överväganden

De drabbade med herpes bör komma ihåg att även när det inte finns några synliga sår, herpes är fortfarande mycket smittsam, särskilt precis innan ett utbrott, och rätt efteråt, när såren är fortfarande healing.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.