vitlök för svamp och bakterier

Vitlök Allium sativum har varit kända för att döda ett brett spektrum av bakteriella infektioner liksom svampar och andra typer av infektioner. Vitlök innehåller höga halter av antioxidanter som kan hjälpa människor förhindra vissa bakterie-eller svampinfektioner samt

Historia

Vitlök var känd för att användas för medicinska ändamål när egyptierna byggde pyramiderna. Grave grävare i Frankrike drack det under den 18-talet för att skydda dem från böldpest. Dessutom ägde veteraner under andra världskriget I och II vitlök för att bli av kallbrand, som normalt orsakas av en bakteriell infektion.

Betydelse

I slutet av 1970, testade europeiska forskare vitlök saft mot 10 typer av resistenta bakterier och jäst, en typ av svamp. Vitlök visade sig vara effektivt mot dem alla.

Funktion

Vitlök är vet att döda många typer av bakterier såsom Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, Bacillus cereus och neoformans Cryptococcus liksom svampar som Candida albicans, som orsakar externa svampinfektioner, och candida lipolytica.

Effekter

Vitlök innehåller allicin, som tros ha antibakteriell, svampdödande och även antivirala egenskaper, enligt University of Maryland Medical Center. Det har använts för att behandla magsår, som orsakas av en bakteriell infektion, samt hudåkommor såsom Tinea cruris och Tinea corporis.

Överväganden

Vitlök görs i olika former, såsom åldern vitlök, vitlök olja och frystorkat vitlök. Det sätt vitlök odlas och förbereds kan avgöra hur effektivt det är i behandling av bakteriella och svamp infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.