Aktiviteter och dagliga livet färdigheter för blinda

Det traditionella sättet att tänka ingjutit hos blinda beroende och lågt förtroende. Leva färdigheter och aktiviteter för blinda idag, lära problemlösning färdigheter, personligt ansvar och att vara proaktiv i ditt liv. Att vara blind innebär att du är ingenting mindre än en duktig personen i

leva med synförlust

När du förlorar din syn, ditt dagliga aktiviteter är mer av en utmaning. Lärande adaptiv teknik kommer att hjälpa dig att stanna oberoende. Hem säkerheten är ett bekymmer. När du förlorar din vision din läggning och rörlighet blir drabbade. Du kan inte längre göra en mental karta över hur man får där du måste vara och rörlighet för att komma dit. Efter att ha möbler ordnas för tydliga stigar och sedan träna navigera dessa vägar hjälper. Att hitta sätt att hålla dina tidigare verksamhet bidrar till att du inte kommer socialt isoleras. Ett av hindren kan vara transport. Lärande busslinjer eller ta taxi ökar din självtillit.

Använda datorer med adaptiv mjukvara och teknik hjälper dig att surfa på nätet eller öka yrkesskicklighet och ekonomisk trygghet. Du kan välja den typ av jobb du är intresserad av att göra. Yrkesinriktade färdigheter lärs ut i de ordinarie inställningar som högskolor och tekniska skolor. Du bestämmer vilka aktiviteter som du kan eller inte kan delta. Enligt Dr Jacobus som grundade National Federation of the Blind (NFB), "Blindhet är inte brist på syn. Det verkliga problemet är missförstånd och brist på information som finns. Om en blind person har lämplig utbildning och möjligheter, är blindhet bara en fysisk plåga. "

Matlagning och vård

Att lära sig att laga utan din syn kräver adaptiv enheter medan du använder din beröring och hörsel för att avgöra öppen eld eller något som är het. Använda märkt mätning koppar kommer att hjälpa dig att laga mat. Enligt döva och blinda kock, Danny Delcambre finns det inte en matlagning uppgift en blind person kan inte lära sig att göra.
få dig redo för din dag, innehåller sätta på smink, rakning och kamma håret. Att lära sig göra dessa dagliga aktiviteter om du har nedsatt syn eller är blinda är möjlig. Förmågan att anpassa sig till din nya utmaning handlar om att vara påhittig. Till exempel att kunna identifiera och sortera kläder genom att sy på olika formade knappar. Om du har diabetes, kan du få en talande glukometer att hjälpa testa dina glukosnivåer.

Från Young

Ingjuta positiva undervisning för unga blinda barn tidigt, medan undervisning adaptiva lever klasser och punktskriftsbiblioteket ger livslång kompetens förmåga . Det är viktigt att lära sig självtillit och självförtroende som denna visuellt kan människor med nedsatt bidra positivt i samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.