Definitionen av hip utgjutning

Hip utgjutning är svullnad i höftleden som orsakas av en ökning i ledvätskan som omger leden. Ökningen i ledvätskan kan orsakas av en mängd olika hälsotillstånd, infektion eller skada. Förekomsten av överskjutande synovialvätska är vanligtvis kallas vatten på gemensamma

Orsaker till vuxna

Hip utgjutning kan orsakas av trauma eller infektion. Gikt, artros, reumatoid artrit, psoriasisartrit och infektiös artrit kan också orsaka höft utgjutning.

Orsaker till barn

Medcyclopaedia anger att de flesta barn fall orsakas av idiopatisk övergående synovit (irritabel höft syndrom), men utgjutningar också symtom på septisk och juvenil idiopatisk artrit och kan förekomma i olika stadier av Perthes sjukdom.

Symtom

Symtomen vid höft utgjutning är en synlig eller märkbart svullen höftleden, med eller utan smärta. Svullnad kan åtföljas av stelhet eller feber i leden.

När ska träffa en läkare

vid University of Washington ortopedi och idrottsmedicin webbplatser säger synlig svullnad av ett gemensamt är inte normalt och ger råd hört en ortoped om smärta är närvarande. Rådfråga en läkare för att fastställa orsaken till svullnad.

Behandling

Behandling av gemensamma utgjutning varierar med diagnos. Den bakomliggande orsaken kommer att diktera nödvändig behandling. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), orala steroider och steroid injektioner är vanliga former av behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.