How To - akne dess orsaker och helande det med minimal mediciner

Acne är en hudsjukdom följd av insatsen av hormoner på skinn talgkörtlar vilket leder till att porer (blackheads och whiteheads), och utbrott av finnar. De kan förekomma i ansikte, hals, bröst, rygg, axlar och även överarmarna. Det är den vanligaste och kronisk hudsjukdom. Akne drabbar de flesta tonåringar. Detta är dock inte begränsat till någon åldersgrupp, vuxna i det 20-talet-även i det 40-talet-kan få akne. Även akne är inte livshotande att det fortfarande är påfrestande och kan orsaka missprydande som kan leda till varaktiga och allvarliga ärrbildning. Här är några tips för att behandla akne och förstå det orsakar
1.
Gör en socker skrubb från vitt socker och farinsocker. Använd 2 matskedar vitt socker och 1 msk farinsocker. Tillsätt lite vatten att göra en pasta försiktigt tvätta ansiktet dagligen. Det är så billigt att du kan göra det färskt varje dag.
2.
annan åtgärd är att blanda limejuice och rosenvatten i lika delar. Applicera varje kväll efter noggrant tvätta ansiktet. Låt är inställd på 30 minuter och sedan igen tvätta ansiktet och klappa torrt. Du kan köpa rosenvatten på din lokala hälsokostaffär eller så kan du köpa rosenblad eller om du har rosor i din trädgård kan du plocka kronbladen och göra rosenvatten. Det är bäst att använda renat vatten. Ta kronbladen-tvätta dem och krossa dem och lägg i en kastrull med vatten på en mycket låg värme (inte koka) och låt stelna i 8 timmar av det. Detta framhäver egenskaperna för rosenblad och de ingjuta i vattnet. Sila ökade vatten så att det inte är kronblad kvar i vattnet. Förvara i en glasburk.
3.
Annan blandning du kan använda är yoghurt och fin gröt. Blanda den till en tjock pasta. Använd den på huden och låt den torka. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och klappa torrt. Om du använder ett antibiotikum lotion du kan använda den efteråt.
4.
Annat enkelt steg att torka ut akne (om du har fet hud) är tillämpliga tandkräm till akne fläckar. Det känns lite kallt men fungerar bra. Du kan tillämpa den på kvällen och tvätta bort det på morgonen.
5.
Bakpulver är ett annat bra sätt att hantera akne. Blanda det med lite vatten för att skapa en pasta och gäller för ditt ansikte lämna på natten. Det bidrar till att neutralisera syran.
6.
Här en gammal favorit hos mig. Tillämpa icke-smaksatta magnesiumhydroxidsuspension med en bomullstuss varje kväll och tvätta på morgonen. Skillnaden i en vecka är enorm

tips och varningar


 • orsakerna till akne. Det i grunden har det ursprung i de livsmedel vi äter och när vi äter den . Felaktig mat, överskott av stärkelse, socker och livsmedel feta. Kronisk förstoppning är en annan viktig orsak till acne.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.