Hur du tar nässlor blad för hår hälsa

Brännässla är en blommande växt som växer hela tempererade regioner i världen. Små hårstrån fylld med kemiska föreningar som orsakar en stickande känsla vid beröring täcka bladen av nässlor anläggningen. Rötterna och bladen av nässlor anläggningen innehåller många medicinska egenskaper. Ända sedan de gamla grekerna har människor erkänt brännässla förmåga att stimulera frisk hårväxt och lindra mjäll. Nässla kan tas på olika sätt-som te, tinktur, i pulver kosttillskott och appliceras direkt på hårbotten och håret i en tonic.
1.
Drick nässlor te varje dag för stark, friskt hår. Sätt en kopp vatten i en liten kastrull och koka upp. Tillsätt 1 msk torkad nässla löv i en eldfast mugg. Häll kokande vatten över nässlor bladen. Täck mugg med ett fat för att hindra värmen från att fly. Brant vid hornen te i 15 till 20 minuter. Sila teet genom ett nät sil till en ren mugg. Kassera den använda nässlor bladen. Tillsätt 1 matsked honung till te om så önskas för extra smak.
2.
Gör en tonic nässlor hår som ger glans och lyster till ditt hår, och förbättra dess tjocklek. Tillsätt 1 kopp nässlor blad och 3 koppar vatten i en gryta. Koka upp och och låt sjuda i 10 minuter. Massera in hårbotten och hår varannan natt.
3.
Bered en nässlor behandling för att hjälpa till att stärka ditt hår och eliminera mjäll. Lägg i en mixer 1 kopp aloe vera gel, 4 msk äppelcidervinäger, 1 msk nässlor tinktur, 1 /2 tsk rosmarin eterisk olja och 1 /2 tsk vitamin E olja. Blend tills slät. Förvara nässlor hårvårdsprodukter i en lufttät behållare. Massera in en liten mängd i hårbotten en gång varje dag.
4.
Placera 1 /2 kopp hackad lök och 1 /2 dl torkade nässlor löv i en glasbehållare. Lägg vodka tills löken och nässlor bladen är under vatten och stäng behållaren. Förvara i kylskåp i tre dagar. Sila vätskan i en skål. Ansök till håret och lämna den i upp till 15 minuter. Schampo som vanligt.
5.
Ta torkade nässlor blad i kapselform för att få de positiva hår förstärka fördelar. Den rekommenderade dosen är mellan 50 mg och 100 mg varje dag.

Tips och varningar


 • Rådgör med din läkare innan du tar nässlor blad om du samtidigt behandlas med medicinering. På grund av den höga K-vitamin innehåll nässlor, effektiviteten av vissa blodförtunnande mediciner och anti-diabetiska läkemedel kan minskas.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.